ANMA...
PİYANGOCU ALİ DAYI… (1927-2015)
Ali Yasak, 1927’de Giresun Espiye’de doğdu, çocukluğu ve gençliği Espiye’de geçti. 1950’de Zonguldak’a göç etti ve bir sene sonra EKİ liman fırın atölyesine iş başı yaptı. Zonguldak’ta geçirdiği 3. senesinden sonra ailesini de yanına alarak yaşamını Zonguldak’ta sürdürmeye devam etti. 1983’de emekli oldu ve piyangoculuk serüveni bundan sonra başladı, piyango seyyar bayi Ali Dayı olarak Zonguldak’ta tanındı.

Ağzından hiç eksilmeyen sigarası, caddelerdeki sakin yürüyüşü, açık ve kapalı alanlardaki günlük bilet satışı performansı ile her Zonguldaklının yakından tanıdığı bir simge haline geldi. Piyango seyyar bayiliği süresince bir çok müşterisine ikramiye kazandırmayı da başardı. 1989’da seyyar bayi Ali Dayı’nın sattığı tam bilete en büyük ikramiye isabet etmiş bu olaydan sonra piyangoculuk kariyeri daha da artmıştı.

Evli 4 çocuk ve 4 torun sahibi Ali Dayı 88 yaşında 4 Ekim 2015 tarihinde aramızdan ebediyete göç etti. Cenazesi memleketi olan Giresun’da defnedildi… O da diğer değerler gibi kent kültürünün tozlu raflarındaki yerini aldı…
Zonguldak Nostalji