İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener öğretmen olarak ilk atandığı Zonguldak’ın Ereğli ilçesine ziyarette bulundu. Meral Akşener’e öğretmenlik yaptığı ve ilk görev yeri olan Kdz. Ereğli’ye bağlı Ormanlı köyündeki yıllar hatırlatıldı.

Akşener ilçeye geliş süreci ve yaşadıklarını kısaca anlatarak,

“Ben yeni okulu bitirdiğimde okul dördüncüsü olarak mezun olmuştum. İlk 5’e istediğiniz yere tayin hakkı vardı o zaman öğretmen okullarında. Biz beş kız, beşimizde bayrağımızın dalgalandığı yer vatanımızdır dedik. Okul birincisi Kars’a gitti. Ermenistan sınırında bir köye gitti. Benimki de Zonguldak Kdz. Ereğlisi Ortacı köyü çıktı. Geldim, bir okul 1974 yılı. Ve muhtarın evine gitmiştim. Gece orada kalmıştım, harika bir eşi vardı. Sonra ben üniversite kazanınca döndüm.” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener'in 1974 senesinde öğretmen olarak atandığı ilk okul olan Kdz.Ereğli'ye bağlı Ormanlı Beldesi Ortacı köyü ilkokulu öğrenci azlığından dolayı kapatılmıştı. Kapatılan okul Handan Aktimur ile Gizem Çaka'nın girişimiyle 29 Kasım 2019 tarihinde törenle 'İyilik Kütüphanesi' olarak tekrar hizmete açıldı…

MERAL AKŞENER KİMDİR?
Meral Akşener, 18 Temmuz 1956 yılında İzmit’te dünyaya geldi.
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun olduktan sonra bir süre öğretmen olarak çalıştı. 1979’da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu. 1979-1982 arasında öğretmen olarak çalıştı.

1982’de Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi'nde araştırma görevlisi oldu. Aynı yıl Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktora ve yüksek lisans yaptı. Kocaeli Üniversitesi'nde İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı görevinde bulundu. Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Vakfı'nın kuruluşunu gerçekleştirdi ve başkanlığını yaptı.

1994 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde DYP’den Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı oldu.

Türkiye tarihinde bir ilk olarak kadın İçişleri Bakanı olarak seçildi.

2001 yılında Milliyeçi Hareket Partisi’ne katılan Akşener, MHP İstanbul Milletvekili olarak meclise girdi ve TBMM başkanvekilliği görevini üstlendi.

MHP’den genel başkan adaylığını açıklamasının ardından, Olağanüstü Kongre tarihini bildiren Akşener, partiden ihraç edildi.

25 Ekim 2017 tarihinde İYİ partiyi kurmuştur.

Meral Akşener, Makine Mühendisi Tuncer Akşener ile evlidir ve bir çocuk annesidir.

Editör: TE Bilişim