Zonguldak Nostalji sayfasının yapmış olduğu Mithatpaşa Tünelleri’nin ismi sizce ne olsun anketi sona erdi.  358 oyun kullanıldığı ankette Hüseyin Öztek 335 oy alırken Teoman Duralı 23 oyda kaldı…

İşte anket sonuçları…

“Mithatpaşa, Aslan Kayası Tüneli, Kilimli sahil yolu, Zonguldak ve Uzunkum köprülü kavşağının yapımı tamamlandı. Toplam 5 bin 10 metre uzunluğundaki tüneller yakın bir tarihte açılacak. Mithatpaşa Tünellerine verilecek isim seçimi henüz gündemdeyken, Zonguldak Nostalji tarafından düzenlenen 24 saat süreli anket sonuçlandı. Bütün katılımcılara teşekkür ederiz…

Ankette önerilen isimlerin oy sayıları şöyle:

Hüseyin Öztek: 335

Teoman Duralı:   23

Kalan diğer 139 oy, üyelerin kendi belirlediği isimler arasında paylaşıldı…

Ankette en yüksek oy alarak seçilen Hüseyin Öztek oldu, anket altına yapılan yorumlarda da tercih değişmedi…

Bundan sonraki süreci Zonguldak tarihine ve kamu vicdanına bırakıyoruz…

Öztek ailesi sayfamıza ulaşarak bir açıklama yayınladı…

ÖZTEK AİLESİ’nden AÇIKLAMA…

Merhum babamız, eski ZONGULDAK Belediye Başkanlarından (1968-1977) Hüseyin ÖZTEK'in isminin aziz hemşehrilerimizin gönlündeki vefakar yeri, yaşamımız boyunca gururla taşıyacağımız en büyük onurdur.

Bu vesileyle açıklamak isteriz ki, nerdeyse yarım yüzyıl önce kendisi ve çalışma arkadaşları tarafından düşünülüp projelendirilen MİTHATPAŞA TÜNELLERİ'ne isminin verilmesi hususunda, karar vericilerden "ÖZTEK AİLESİ" olarak bir talebimiz olmayacağı gibi beklentimiz de yoktur.

Aslında çok daha geniş bir planlamanın önemli parçası olan MİTHATPAŞA TÜNELLERİ projesinin yıllar sonra yeniden gündeme gelmesinde, düzenlediği ve binlerce hemşehrimizin katılımıyla gerçekleşen imza kampanyasıyla süreci başlatan Sn.Atilla ÖKSÜZ'e, konuyu sürekli gündemde tutarak gerçekleşmesine büyük katkıda bulunan "ZONGULDAK NOSTALJİ GRUBU" yöneticisi Sn.Yüksel YILDIRIM'a, destek veren Sivil Toplum Kuruluşlarına ve tabii ki en başta olumlu olumsuz görüş bildiren, merhum ÖZTEK'in her sabah yeniden âşık olarak doğduğu kentin AZİZ ve VEFAKAR İNSANLARINA, aile adına en kalbi duygularla binlerce teşekkürü borç bilirim.

SABİH ÖZTEK-23 Aralık 2021”

Zonguldak Nostalji