Emniyet Müdürlüğü’nün hemen altında yer alan küçük koy ve Dedeman Oteli’nin önündeki kayalık alan bugüne kadar Balkayası olarak anıla gelmiştir. Zonguldak Belediyesi’nin yaptırdığı arıtma tesisi işletmeye açıldıktan sonra bu koyda yeniden denize girme imkanı doğdu. Belediye’nin kağıt üzerinde kalan bir projesinde bu koy Kızlar Plajı olarak adlandırılmıştır. Yanlış bir bilgilendirme sonucu ortaya çıkan bu durumun düzeltilmesi yine Zonguldak Belediyesi’ne düşmektedir.

Kızlar Plajı neresidir ve adı nereden geliyor diye konu araştırıldığında ortaya çıkan gerçek şudur; 1950’li yıllarda, Maden İşçileri Sendikası’nın önderliğinde yapılan Sendika Evleri ve o evlerin oluşturduğu Sendika Mahallesi, bu günkü Terminal’den Balkayası’na kadar uzanan sahil şeridinde yer almaktadır. Tabi, plansız şehirleşme sonucu, bahçeli ve yaklaşık 50 metrekarelik büyüklükteki bu şirin evlerden bu gün bir tanesi dahi kalmamıştır.

Alaborina’nın Kozlu tarafındaki sahil şeridi 1950’li yıllarda plaj olarak kullanılmakta idi. Bu dönemde bayanların mayo ile denize girmesi pek alışılmış bir durum değildi. Sendika evlerinde oturan ailelerden birinin kızı bu plajda mayo ile denize giriyor, bazen şehir dışından gelen kız arkadaşları ona eşlik ediyordu. O dönem için cesur sayılabilecek bu davranış, halk tarafından bu plaja Kızlar Plajı adının verilmesine neden olmuştur. Bu alan sahil yolu geçtikten sonra yapılan güçlendirme duvarlarından sonra kapanmıştır.