Zonguldak Belediye Sineması’nın uzun zamandır kapalı kalmasının ardından birçok vatandaş yeniden eski günleri özlüyor ve sinema salonlarının yeniden açılacağı günü özlemle bekliyor.

Konu hakkında Zonguldak Nostalji editörü Yüksel Yıldırım “Zonguldak’ta ilk sinema gösterimi...” başlıklı yazısında Zonguldak’ın sinema ile buluşmasını ve bugünlere gelişini yazdı.

“Dileğimiz tekrar Zonguldak halkının talepleri doğrultusunda eski renkli sinema günlerine geri dönmesidir” ifadelerini kullanan Yıldırım’ın yazısı şu şekilde:
“Zonguldak'ta 1933 yılında Halkevi'nin açılmasıyla kültür ve sanat faaliyetlerinin de kapısı açıldı, ekonomik açıdan iş ihtiyacını karşılamak için kapı içeri alınan insanlarla birlikte, sanatsal düşüncede şehre girmiş oldu. El işleri, eğitimler, tiyatrolar, sergiler ve toplantılar Halkevleri'nin asli görevleriydi. Sinemalarda bu faaliyetler arasında yerini aldı. İlk sinema gösterimi Halkevi salonunda başladı, Zonguldak'ın sinema günleri, sezonun filmleri ilk bu salonda buluştu, işte bu yüzden önemlidir Belediye Sineması.
1951'de Halkevlerinin kapatılmasından sonra, Bu bina Zonguldak Belediye'sine devredildi.
Yakın bir tarihe kadar salonlar Belediye Sineması şeklinde gösterime devam etmiştir. O atmosferin bugünlere taşımasında köprü olmuştur. Şimdi kapıları kapalı olan sinemanın, dileğimiz tekrar Zonguldak halkının talepleri doğrultusunda eski renkli sinema günlerine geri dönmesidir.”

Editör: TE Bilişim