Tarihi bina öncesinde İnağzı ilkokulu,sonrasında ise Kilimli Anadolu Lisesi olarak kullanılmıştı.
Tarihi değer olan okulun yıkımı mahalle halkı öğretmen ve eğitimciler tarafından tepkiyle karşılandı.
Kürt Alibey ve Elektrik santralı..
1900 yıllarının başında Fransızlar tarafından İnağzı na elektrik santralı inşa edilmiştir santral 1938 yılında e.k.i adına Erzincanlı Kürt Ali bey tarafından satın alınarak 1945 yılına kadar aynı amaçla kullanılmıştır yılından sonra E.K.İ elektrik santralını kaldırarak yerini at ahırı olarak kullanmaya başlamıştır.
TTK.dan 49 yıllığına kiralandı...
Sonrasında ,İnağzı semtinde kurulan müteşebbis heyeti at ahırı olarak kullanılan binayı, okul binasına dönüştürmek ve semte bir ilkokul amacıyla TTK. kurumundan 49 yıllığına kiralamıştır.
Ek bina...
Müteşebbis heyeti aynı yıl binada tadilat yaparak eğitim öğretim yılının II. yarısında İnağzı İlkokulu nu diğer semt okullarına giden öğrencilerini toplayarak eğitim öğretime açmıştır Sonrasında,Milli Eğitim Müdürlüğü okul binasının yanına 2 katlı ek bina inşaa ettirmiştir.Okul idaresi okul koruma derneği, muhtar ve öğretmenlerimizin gayretleri ile okulumuzda birçok değişiklikler yapılmıştır.
Okulun TTK. kurumundan tapusu alınarak özel idareye devredilmiştir.
İki katlı olan okul binasına bir kat daha atılarak milli eğitim müdürlüğünün yaptırdığı ek bina ile birleştirilmiştir. Kalorifer tesisatı döşettirilmiş okul binasının dışında bulunan tuvaletler bina içine alınmıştır. Anasınıfı yapılarak hizmete açılmıştır eğitim öğretim yılı başında okulumuz ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür. Aynı yıl okul bahçesi duvar ile çevrilerek bahçe içine Atatürk büstü yaptırılmıştır.
Bilal Enli-12 Aralık 2021
Zonguldak Nostalji

Editör: TE Bilişim