Zonguldak Halkevi, kuruluşundan itibaren sinema salonu olarak ta hizmet verdi. 1951 yılında halkevlerinin kapatılmasından sonra Zonguldak Belediye Sineması olarak 62 yıl kentin sinema kültürüne katkıda bulundu. Zonguldaklılar dünya sinema klasiklerini, yerli ve yabancı filmleri bu salonda seyrettiler.
1976 yılında müstecirliğini Ali Teber devraldı oğlu Hüseyin Teber ve babası ölünce hiç kesikliğe uğramadan üçüncü kuşak Teber ailesi sinemayı 2013 yılına kadar işletti.

22 Ekim 2013 tarihinde 80 yıllık sinema salonunun faaliyetlerine son verildi. Teber ailesinin de 37 yıllık müstecirliği de sona erdi.  En uzun dönem işleten müstecir aile olarak tarihteki yerini aldılar. Zonguldaklılar Belediye Sineması’nın kapatılmasına üzüldüler ve 2013 yılından bugüne kadar tekrar açılması için ısrarlı bir beklenti içindeler.

Belediye Sinema Salonu yenilendi, henüz kapılarını halka açmadı. Yaklaşık bir asırlık salonun tekrar kent kültürüne kazandırılması konusunda Zonguldaklıların heyecanlı bekleyişleri devam ediyor.
(y.yıldırım-Eylül 2021)

Zonguldak Nostalji