Felakete Kömür İşletmesi'nin maden direklerinin Üzülmez Deresi'ni tıkaması sonucu oluşan sel felaketidir. 
5 saat süren sağanak ve şiddetli yağmurun yol açtığı sel, can ve mal kaybına yol açtı. Taşkına EKİ'nin Baştarla semtinde Üzülmez deresi kıyısına yığdığı yüzlerce metreküp maden direğinin dereye sürüklenerek baraj yapmasının yol açtığı bildirildi.
Yağmurun yol açtığı sel sularından elektrik direkleri devrildi, ağaçlar yıkıldı. Kent elektriksiz kaldı ve telefonlar kesildi. Dere yatakları taşınca, kentin Asma bölümü ve çarşıdaki tüm dükkânlar sele uğradı, içindeki mallarla birlikte sürüklendi. Asma semtinde üç katlı bir bina sel suları tarafından temelinden sürüklenerek yıkıldı. Bina sakinleri, polislerin havaya ateş etmeleri ile uyandırılarak kurtarıldı.
Sel sularına kapılan biri çocuk iki kişi boğuldu, bir çocuk da devrilen elektrik direğindeki telin çarpmasından öldü. Zonguldak'ta kent içinde selden, çok sayıda bina ve işyeri harap oldu, üç katlı bir bina yıkıldı. Çarşıda 200 dükkânda bulunan mallarla, konutlardaki çok sayıda ev eşyası dere ve denize sürüklendi. . EKİ kömür üretimine iki gün ara verildi. Zonguldak halkı, 1955 yılından beri böyle bir sel afetinin görülmediğini söylerken dönemin valisi Galip Demirel selle ilgili olarak: "Şiddetli yağışlar, kentin içerisinden gelen Çaydamar ve Üzülmez nehirlerinin taşmasına neden oldu. Maden direklerinin de sel suları ile devrilmesi sonucu önü kapanan nehirlerden taşan su kentte 11,5 metre yükseldi. Bunun sonucu şehrin yüzde 90'ı sular altında kaldı. Sel felaketinin gece olması can kaybının çok olmasını önledi” açıklamasını yaptı. . 
Vali Galip Demirel, Kilimli'de Zekai Ayvacık'ın, Bozca köyünde Hanife Alabıyık'ın, Baştarla semtinde Metin Azmi adlı yurttaşın sel sularına kapılarak öldüğünü bildirdi.


Yüksel Yıldırım-2018
Zonguldak Nostalji