29 Ocak 2021 günü Zonguldaklı İşadamı, Yavuz Kabadayıoğlu İstanbul'daki iş yerinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti... 65 yaşında hayatını kaybeden Yavuz Kabadayıoğlu'nun kısa bir süre önce yaptığı dedesiyle hatıra fotoğraflı paylaşımını onun anısına altta sunuyoruz...

"İtalyan dedem Girardini Stefano ile 1964de Roma sokaklarındayım. Alcapone stili giyimi, bastonu, purosu ve şapkasıyla Zonguldak'a geldiğinde çarşıda herkesin dikkatini çekerdi. Onunla Zonguldak çarşısında yürümeyi o yüzden çok severdim. Kısa sürede kendini o kadar sevdirirdi ki Zonguldak Belediye bandosunun şefi en iyi meyhane arkadaşıydı. Türkan Şoraya aşıktı.

Bazen ortadan kaybolurdu. Sinema salonunda uyurken bulurduk. Öğlen Türkan Şoray'ın filmine girmiş, akşama kadar üst üste defalarca aynı filmi izlemiş ve uyuyakalmış.. İtalya'da Napoli'ye bağlı İşkiya adasında 2 tane kafe barı vardı. Apomeo ve Ariston. Romada akşamları arkadaşları Giovanni ailesinin şarküteri dükkanına giderdik. Peynir şarap gecesi yapardık. Doktoru dedeme günde 1 kadeh şarap izni vermişti. Dedem 1.5 litrelik bardakta şarabını içer yasağı delmezdi. 14 dil bilirdi. 9'u anadili gibiydi. Su an coğu kimsenin bilmediği ESPERANTO dilini de (ortak dünya dili) bilirdi. Italyan komedi filmleri 002 nin de yapımcısıydı dedem. Müziği çok severdi. En sevdiği şarkı Yıldızların Altında şarkısıydı. El ve ağız armonikasını çok iyi çalardı. Zonguldak'a geldiğinde mızıkasıyla bazen Ihsan Sözen'e eşlik ederdi, çok güzel müzik yaparlardı. Dedemin neşesine şıklığına hayrandım. Koyu İnter taraftarıydı. İtalya'da beni İnterin maçına götürmüştü. O gün maçtan önce dişçiye gitmiştik. Damaklarını yeni taktırmıştı. Hakem İnterin hakkını yiyince zaten ağzına tam oturmayan dişlerini sinirden sahaya fırlatmıştı. Dedemin neşesine giyimine hayrandım.

AH DEDE VAH DEDE SEN NEYMİŞSİN SEN. DİLLERE DÜŞTÜM SENİN YÜZÜNDEN..."

Zonguldak Nostalji

Editör: TE Bilişim