CHP İl Kadın Kolları Başkanı Av. Merve Kır CHP Kadın Kolları Genel Merkez Yönetimi’ne girdi. Geçmiş dönemdeki tecrübelerini zirve yaptırmak zorunda. Toplum, kadın, çocuk odaklı projelere zaman ayırıyor ancak şehir adına daha net çıkışlar yapmak zorunda.

*
Kısa bir süre önce göreve gelen Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Erbay, genç ve heyecanlı. Isınma turları devam ediyor. Tanınmıyor.

*

Züleyha Arıman Yazıcı’nın yükselttiği çıtadan uzakta. Daha aktif olması şart.
*

Ebru Uzun. CHP Merkez İlçe Başkanı. CHP’deki çoğu erkek siyasetçiden daha  dik ve delikanlı davrandığı için yeniden seçilmeyi başardı. İkinci defa göreve seçilmesinin ardından gerek pandemi gerekse eşinin rahatsızlıkları hızını kesmiş görünüyor. Parti tabanı Ebru Uzun’u geçmiş tecrübelerle birlikte çok daha aktif görmek istiyordu. Ekibi koordine edemezse büyük fırsatı kendi elleriyle teper.
*

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Dilay Küçük kongre döneminde çok daha kararlı görünüyordu. Siyasete zaman ayırıyor ama halkta karşılık bulmak, kadın ve çocuklara ulaşmak için öncelikle odalardan çıkmak lazım.

*
İyi Parti Ereğli İlçe Kadın Kolları Başkanı Opr. Dr. Evrim Balbaloğlu son dönem adından en fazla söz ettiren kadın siyasetçilerimizden. Halkın arasında. Enerjisi yüksek. İnsanlara samimi gelen bir tarafı var ancak her gördüğünü hastası gibi görmekten vazgeçmeli. 

*

CHP Ereğli İlçe Kadın Kolları Başkanı Naile Bingöl. Emanet duruyor!
Ve diğer kadınlarımız.
Hem siyasette hem STK’da.
Ne yazık ki kadın siyasetçilerimiz veya temsilcilerimiz yok denecek kadar az.
Kadın yöneticiler çok daha aktif olmak zorunda.
Pek çoğu niye seçildiğini bile bilmiyor.
Biz kadın siyasetçilerimizin toplum odaklı çabalarında her zaman yer vermeye, destek olmaya hazırız.

 

MHP’ye yakışmadı!
Siyasi partilerde birlik beraberlik kardeşlik nutuklarının bazen bir cacık kadar önemli olmadığını bir kez daha gördük. MHP’nin son İl Başkanlığı kongresinde Ankara’nın desteklediği Varol Demirköse ile eski Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy’un yarışı, yarışın başlamadan bitirilmiş olması nedeniyle yeni sancılara gebe kaldı! Kurt uludu ‘Dokuz ışık’ın elektriği kesildi. Özetle şu ki çoğu şey şafta kaldı. Detaylarına girmiyorum. Bu durum diğer partilerde de böyle. Oysa ki kazanacak isim zaten belliydi. Bu durumda yapılması gereken kongreyi birlikte tamamlayabilmek.  Kaldı ki kongrenin hemen sonrasında bu tablodan rahatsız olan beş seçilmiş ismin istifası güreşçi Varol Demirköse’nin paçasından kaptırması ile eşdeğer bir durum. Kongreler siyasetin ve siyasetçilerin kalitesini yükselten buluşmalar olacaktı. Bu kongrede bir kez daha gördük ki siyaset yine sınıfta kaldı.

Haberal faktörü
Bir Erkan Haberal tartışmasıdır gidiyor. CHP’lier CHP’yi dizayn eden adam olarak rahatsız, MHP’liler, babası Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın CHP’li Milletvekili olmasından rahatsız. Şimdilerde MHP Ankara Milletvekili ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin prensi Bozkurt Erkan Haberal’ın MHP’de yaşanan sürece müdahale etmesi kadar normal bir şey yok.  O yüzden bazı MHP’li dostların sürekli olarak CHP’li Mehmet Haberal’ın oğlu yakıştırması tutmaz. Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın özgürlüğü için CHP’den aday gösterilmesi ise siyaset üstü bir durumdu. Onu buradan yazmayalım.  Erkan Haberal karşıtlığı yaparak kamuoyu yaratmaya çalışmak inandırıcı olmaz. Haberal’a her ulaşamayan kendisini dışlanmış hissederek siyaset yapıyor!

Niyazi Kıransoy meselesi!
Yaklaşık 25 yıl öncesinin Ülkü Ocakları Başkanı Niyazi Kıransoy ikinci defa merkez ilçe başkanlığı görevine gelmiş olmasına karşın bu şansı iyi değerlendirmedi. Seçim dönemlerinde ve diğer zamanlarda Gazipaşa’da tur atmakla bu işlerin olmayacağını çok yazdım, çok söyledim. Siyasetçi kaybederken de kazanabilmeli. Kıransoy’un gerek Hamdi Ayan gerekse Varol Demirköse ile birlikte görev yaptığı dönemlerde haklı yönleri elbette vardı ama bunlar kişiyi her anlamda haklı kılmaz. 7/24 Bahçeli diyerek seçim kazanamazsınız. Geçen de dedim. Siyaset örgüt ve kamuoyunda karşılık bulacak işler yapmaktır. Daire müdürü gibi davranarak siyasetçi olunmaz. Bunu bir kez daha gördük.

Orhan Korkmaz
MHP’nin harcanan pek çok ismi vardır elbet. O isimlerden biri eski Merkez İlçe Başkanı Orhan Korkmaz’dır. Mustafa Korkutan döneminde yaşanan krizin ardından kenarda bekleyen Korkmaz siyasetin kirli işlerine gelemeyen biri. Düz. Net. Kelime oyununu sevmeyen biri. Korkmaz ismi gelecek dönemlerde MHP’nin gündemine gelecektir. 

Hakan Özkan’ı ziyaretleri
Ak Parti’de son dönem enformatif mesajlar görüyoruz.  İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı’nın bazı projeler bazında fotoğraflı mesajlarının yanında son olarak yerel yönetimlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hakan Özkan’ın partili belediyelere ziyaretleri dikkat çekiyor. Özkan’ın Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş’in başarılı çalışmalarını sosyal medyadan fotoğraflarla anlatması önemliydi. Ak Parti’nin baştan beri yapması gereken buydu aslında. Benzer CHP’li yöneticiler için de önemli. Hakan Özkan’ın bu inceleme- ziyaret ve övgüleri siyaseten birilerini rahatsız edebilir ama iyi şeylerin de anlatılması adına olması gerekenler bunlar. Bu ziyaretlerin hepsinde olmasa da bazılarında İl Başkanı Zeki Tosun’un da bulunması gerekir. Başarılı işler yapan belediyelere sahip çıkma adına güzel çalışma.