Yaz Kombinlerimize İlham Verecek 5 İkonik Film

1. Clueless

90’lar modası deyince eğer aklımıza bir filmin gelmesi gerekirse bu film kesinlikle Clueless olur. Ekoseli takımlar, mini eteklerin üzerine giyilen ceketler, kısa topuklu ayakkabılar tam anlamıyla 90’lardır. Vintage kıyafetlerin son derece popüler olduğu bu dönemde yaz kombinlerinizi vintage yaz parçaları ile süsleyebilirsiniz. Yaz akşamı kombinleri için bize fazlasıyla ilham veren bu film, sıradan parçalar ile nasıl şık olacağımızın dersini vermektedir.

  • Sıradan bir tişörtün üzerine giyilen askılı bir tişört bazen hayat kurtarabilir.
  • Renkli mini etekler, yaz akşamlarının vazgeçilmezi olacaktır.
  • Gündüz giyeceğiniz vücudu saran, açık renkli mini bir elbise bütün dikkatleri üzerinize çekecektir.
  • Yaz akşamlarının serinliğine yakalanmamak için oversize gömleğinizin üzerine kısa, renkli bir süveter giyebilirsiniz.
  • Bikininizin üzerine giyeceğiniz boyundan bağlamalı, renkli bir tişört altına giyeceğiniz kot şort ile güzel bir kombin oluşturabilir.

2. Mean Girls

2000 yılı modası deyince akla gelen ilk filmlerdendir Mean Girls. Zamanında birçok genç kızın pembe giyinmesinin başlıca sebeplerindendir. Yaz akşamı kombini için size oldukça bilgi veren bu film, iddialı kombinleriyle adından söz ettiren oyunculardan oluşmaktadır.

  • İnce kumaşlı tişörtünüzün üzerine minik bir bolero veya hırka almanız olası yaz yağmuru için büyük önem taşır.
  • Şortlu plaj kombini, bavulunuzda olmazsa olmaz kombinlerdendir. Filmde kullanıldığı gibi takım veya birbirini tamamlayan şort ve tişört takımları sizi olduğunuzdan daha havalı gösterecektir.
  • Boyundan bağlamalı elbiselerin zarifliğine inanın. Sadece beach kombini için değil, akşamki yemeklerde kullanacağınız önemli bir parçadır.

3. A Bigger Splash

A Bigger Splash, konusu, oyuncu kadrosu, teması ve verdiği mesajlar ile kült yapımlardan biridir. Filmde biz moda severlerin faydalanabileceği güzel kombinler bulunmaktadır. Genel olarak feminen kombinler tercih edilir. Keten elbise ile oluşturulan feminen görüntü bu filmin belki de en çarpıcı noktalarından biridir. Beyaz keten elbisenin altına giyeceğiniz hasır sandalet ve elinize alacağınız el çantası ile sadeliğin şıklığına varabilirsiniz. Filmde oldukça çok kullanılan örgü şortlar plaja inerken tercih edebileceğiniz, sıradanlıktan uzak parçalardandır.

4. The Talented Mr. Ripley

1950 yılı modası belki de bugüne kadar en iyi bu filmde görülmüş olabilir. Hafif kumaşlar, keten elbiseler, askılı mayolar ve daha birçok 50’ler modası kıyafetleri.

  • Bu filmde hasır çanta ile elde edilen şıklık sizleri o yıllara götürecektir. Sadece denize giderken değil, akşam yürüyüşlerinde de kullanabileceğiniz özel bir parça olan hasır çanta filmde sıklıkla kullanılmaktadır.
  • Bu filmde göreceğiniz golf tişörtleri yaz akşamlarını kombinleriniz için size ilham olacaktır.
  • Tercih edeceğiniz casual spor kıyafetleri size hem rahat hissettirecek hem de şıklığı ile dikkatleri üzerinize çekecektir.
  • Güneşten rengi açılmış saçlarınıza takacağınız tel taçlar, renkli bandanalar bu filmde sıklıkla kullanılmaktadır.

5. The Notebook

Retro stili kombinlerin sıklıkla kullanıldığı bu film gerek aşk hikayesi gerek modaya ilham veren kıyafetleriyle döneminin en çok dikkat çeken yapımlarındandı. Film 1940 modası için biçilmiş bir kaftandır. Feminen görüntünün moda olduğu o yıllar filmde güzel kombinlerle anlatılmaktadır.

  • Filmde oldukça çok giyilen yüksek belli şort, yaz sıcağında hayatınızı kurtaran parçalardandır. Sadece plaja giderken değil, gece gezmesinde ya da akşam üstü yürüyüşlerinde de kullanabileceğiniz rahat bir parçadır.
  • Filmde kullanılan ayakkabılarda size oldukça ilham verecektir. 2021 yaz ayakkabı modası içine vintage parçaları fazlasıyla eklediği için filmde gördüğünüz çoğu ayakkabı günümüzde havalı ve şık olarak adlandıracağımız parçalardandır.
  • Korse ile elde edilen bel kıvrımı dönemi fazlasıyla iyi yansıtmaktadır.

Editör: TE Bilişim