Aslen Zonguldak Ereğlili olan Simge Topçu Wellness fitness kategorisinde Türkiye’yi temsil eden ilk atlet oldu. Sporculuk ve antrenörlük yaşamına devam eden Simge Topçu işi ve kariyeriyle dikkat çekiyor. Aynı zamanda Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünden mezun olan Topçu, sporculuk kariyeriyle ilgili soruları yanıtladı.

EREĞLİ DOĞUMLUYUM
“1991 Kdz. Ereğli doğumluyum. Ankara Üniversitesi, İletişim Fakültesi – Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünden mezun olduktan sonra, henüz 23 yaşımda (2014 yılında) tanıştığım Fitness’tan kopamayacağımı anladım. Özel kurslara, seminerlere ve eğitimlere katılarak kendimi geliştirmek için çalıştım. EREPS sertifikası sahibi bir Fitness eğitmeniyim. 

SPORCULUK KARİYERİM 
Kariyerimin başlangıcından itibaren müsabık bir sporcu olarak hayatıma devam ettim. 2016 yılı Nisan ayında Türkiye Şampiyonası, Avrupa milli takım seçmelerine katıldım ve büyük bayanlar Bikini Fitness Türkiye 2.si oldum. Ardından yine 2016 yılı Eylül ayında Türkiye Şampiyonası, Dünya şampiyonası milli takım seçmelerinde büyük bayanlar Bikini Fitness Türkiye Şampiyonu oldum. 2017 yılı Haziran ayında Wabba Dünya Şampiyonası Çiftler kategorisi Dünya Şampiyonu, Bikini Model Dünya 2.si oldum. 

MİLLİ SPORCU OLDUM
2019 yılı Mart ayında Türkiye Şampiyonası, Avrupa milli takım seçmelerine katıldım ve büyük bayanlar Wellness Fitness Türkiye şampiyonu oldum. Hemen ardından Nisan ayında Yunanistan’da düzenlenen IFBB Presedent Santonja Cup’ta yarıştım. Mayıs ayında ise Milli takımla beraber İspanya’da düzenlenen Avrupa şampiyonasına katılarak Avrupa 6.sı oldum ve ‘Milli Sporcu’ unvanımı aldım. Bu altı yarışmada da harika deneyimler elde ettim.  Wellness fitness kategorisinde Türkiye’yi temsil eden ilk atlet oldum. Wellness fitness kategorisinde yarışıp Milli Sporcu olan ilk kişiyim. 

HER ALANDA EĞİTİM ÖNEMLİ
2016 yılının başından beri, bire bir eğitim ve uzaktan eğitim vererek öğrencilerimin hedefledikleri noktaya ulaşmalarını sağlıyorum. Hem iletişim fakültesinde okumanın; hem de öğretmen bir anne-babanın çocuğu olarak eğitimciler içinde büyümenin verdiği avantajla, iletişim kurmayı, empati yapmayı, karşımdaki kişileri analiz etmeyi öğrendim. Çünkü hangi dalda olursa olsun bir eğitimci olmanın temelde aynı vasıfları gerektirdiğine inanıyorum. 
Okuyarak, araştırarak ve aldığım eğitimler sayesinde öğrendiklerimden öte; yaklaşık 6 senedir yoğun şekilde kendimi geliştirme çabalarım ile pek çok şey keşfettim. Tüm beslenme – antrenman sistemlerini kendi üzerimde de denedim ve bu deneyim ile bilgilerimi pekiştirdim. Bugün hala kendimi geliştirmeye devam etmekteyim. 

ÖĞRENCİLERİMİN BAŞARISI ÖNEMLİ
İşimi yaparken en önem verdiğim unsur, kişilere beslenme ve antrenman mantığını öğretmek, özümsetebilmek… Benimle çalıştıktan sonra farkındalığı artan öğrencilerimin, öğrendiklerini hayatına uyarlayabilmeleri kendi adıma en büyük başarıdır. 
Tüm gücümle, azmimle ve işime duyduğum aşkla; yoluma devam ediyorum…”

Editör: TE Bilişim