Karadeniz Ereğli ‘ de yaşayan Barış Çağlayan ‘Zıpla Hadi Şimdi’ şarkısının klibini tamamlayarak izleyenlerin beğenisine sundu.

Ereğli’nin farklı mekânlarında çekilen klibin yönetmen koltuğunda kendisi otururken, klibin kamera çekimlerini Aşkın Polat yaptı.

11 Temmuz 1996 Zonguldak doğumlu olan Barış Çağlayan, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Siyaset Bilimi Kamu Yönetimi mezunu olduğunu,  okurken müzikle iç içe olup rock müziğe gönül verdiğini, ayrıca birçok şiir yazarak onları bestelemekten keyif aldığını söyledi.

BARIŞ MANÇO VE CEM KARACA’YI ÖRNEK ALDIM

Müziğe küçük yaşlarda Barış Manço ve Cem Karaca’yı dinleyerek başladığını ve şimdiye kadar onları örnek alarak bu yolda ilerlediğini söyleyen Çağlayan, “İlkokulda bir müsamerede Barış Manço’yu canlandırmıştım. Annem ve babam bütün gün çalıştıkları için okuldan geldiğimde Barış Manço ve Cem Karaca’nın şarkılarını dinlerdim onları izleye izleye özümsedim. Bu iki sanatçı idolüm oldu’ dedi.

ŞİMDİYE KADAR 3 KLİP ÇEKTİM

‘Ölme Anne’, ‘Deli gibi’ ’Zıpla hadi şimdi’ adlı 3 şarkısına klip çeken Barış Çağlayan yeni şarkısı için hazırlıklarını sürdürdüğünü söyleyerek sözlerine şöyle devam etti,

“İlk şarkım ‘Ölme Anne’ bu şarkımı Emine Bulut için yazmıştım. Emine Bulut çocuğunun gözü önünde katledilmişti bu olay beni çok hüzünlendirdi ve duygularımı şiire döktüm,  sonrasında ‘ölme anne’ adlı ilk şarkımı besteledim. Bu şarkıya klip çekerek kadına şiddet konusunda farkındalık yaratmak istedim. You Tube’ de 90 bin 100 binlere geldi. Ardından bir aşk şiiri besteledim yine sözü ve müziği bana ait ‘Deli Gibi’. Bu şarkımda 40 bin 50 bin arası izleyici ile buluştu. En son şarkımda ‘Zıpla Hadi Şimdi’. Klibimizi çektik Sayın Aşkın Polat kamera çekimlerini yaptı. Son klibim ‘Zıpla Hadi Şimdi’ de bizim elektrik 150 kw’tı aşmasın, Ferman padişahınsa Twitter bizimdir gibi mesajlar var. Sanat toplum için yapılmalıdır fikrini savunuyorum. Yüreğimden gelen sesleri müzikseverlerle paylaşıyorum.

AHBAP DERNEĞİ’NİN KURUCU 8 ÜYESİNDEN BİRİYİM

Haluk Levent’in 31 Temmuz 2017 tarihinde kurmuş olduğu Ahbap Derneği kurucu üyelerinden olan Çağlaya,n bu derneğin bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Ahbap Derneği ile birlikte Zonguldak’ta ve Türkiye’nin birçok şehrinde faaliyetlerde bulunduk. Barış Manço ve Cem Karaca’yı idol aldığım gibi yaşayan efsane olduğuna inandığım Haluk Levent’i de örnek almaktayım.  Onların çizmiş oldukları yola sevgim ve saygım sonsuz ama ben, fikirlerimle, yaşadığım acılarla, hayat tecrübemle ve kendi tarzımla benden öncekilerden ilham da alarak Barış Çağlayan olarak var olmak istiyorum’ dedi.