Erdal Erdoğan 17 Ekim’de katıldığı bir düğünde takipçilerine canlı yayın yaptığı esnada tekmeli saldırıya uğramıştı. Saldırının ilk başta, ırkçı saldırı olduğu iddia edilmişti. Düğünün 57 dakikalık kayıtları incelendiğinde düğünde birçok Kürtçe şarkının seslendirildiği ortaya çıktı. 
Güneydoğu bölgesinde tanınmış yerel sanatçı Erdal Erdoğan’a yapılan tekmeli saldırı, sosyal medyada çok konuşuldu. Kendisi de Kürt kökenli olan Erdal Erdoğan’a yapılan saldırının ırkçı bir saldırı olduğu iddiaları gündeme düşmüştü. Ancak olayın istek parça yüzünden olduğu düğün kayıtları incelendikten sonra ortaya çıktı. 

İstek parçaları çalınmayınca tekmeyle saldırdı!
Saldırı, Erdal Erdoğan’a yapılan istek parçaların çalınmamasına bağlandı. Düğünde istedikleri şarkıyı çalmayınca davetlilerden bir grup Erdal Erdoğan’a tekmeyle saldırdı. Saldırıda Erdoğan’ın yüzü darbe alırken bağlamasının da kırıldığı öğrenildi. Saldırı ise sosyal medyada büyük tepki topladı. 

Erdal Erdoğan’dan saldırı açıklaması
Olayın kamuoyunda büyük yankı uyandırması sonrası genç şarkıcı sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İşte Erdal Erdoğan’ın açıklaması:
17 Ekim 2021 tarihinde Gaziantep ilçesi olan Islahiye’de katıldığım düğünde üzücü bir olay yaşanmıştır.
Olayın canlı yayın esnasında gerçekleşmesi kamuoyuna yansımasına sebebiyet vermiştir beni ve sevenlerimi derinden üzmüştür.
Ben kürt bir Ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim.Biz bu toprakların çocuklarıyız ve hepimiz aynı Bayrak  altında yaşıyoruz. Bizim mesleğimiz ve sanatımız babadan oğula geçen bir gönül işidir. Yıllardır kendimizi bildik bileli bu topraklarda düğün yapmaktayız.
Hiç bir etnik Grup , Köken, Dil, Din ve Irk ayrımı yapmaksızın her sevenimin isteğini gerçekleştirmeye gayret ediyorum.  Böyle bir olayın olması elbette çok üzücüdür olmamasını tercih ederdim. Konu Konum Ne olursa olsun Sanatımı İcraa ettiğim esnada Bana Sorulan Benden İstenilen Şeylere Terbiye Seviye ve Saygı sınırları içerisinde Cevaplamama rağmen Bu Olayın Yaşanması Hiç Bir Şekilde Tarafımca Kabul edilmemektedir.

Konunun ırkçılıkla uzaktan yakından hiç bir ilgisi yoktur !!! 

Program akışı esnasında herkesin isteğini Parçanın Akışı Düğünün Gidişatı ve Ortama uyumlu olmasıyla gerçekleştiriyorum. Konunun yanlış anlaşıldığına inanıyorum.

Bu Süreçte Sosyal medya’da Destekleriyle Yurtİçi YurtDışındaki Sevenlerime , Türkiye’nin Önde Gelen Bir Çok Sanatçı büyüklerime ve Her Mevki Makam’dan Arayan Beni Yanlız Bırakmayan , Doğusundan Batısına , Güneyinden Kuzeyine O Kıymet Biçilmez Memleketimin , Ülkemin Güzel İnsanlarının Cümlesine , Paylaşım ve Destekleriyle Yanımda olan tüm dostlarıma arayan soran iyi dileklerini ileten tüm gönül dostlarına Ayrı Ayrı Kalben Şükran , Sevgi , Saygılarımı Sunuyorum. Allah Cümlenizden Razı Olsun
Olay yargıya intikal etmiştir. Sevenlerimin ve kamuoyunun bilgisine SAYGILARIMLA arz ederim. “

Editör: TE Bilişim