Zonguldaklı Tiyatro Sanatçısı Fazilet Küçük, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutladı.  Korona Virüs sebebiyle seyirciden ve sahneden uzak girilen ilk Tiyatrolar Günü olduğunu vurgulayan Fazilet Küçük, bu tür durumlarda sanatçıların mesleki ve ekonomik olarak en çok etkilenen meslek grubu olduğunu belirtti. Seyircileri ve sahneleri tiyatrocuların çok özlediğini de vurgulayan Tiyatro Sanatçısı, tek bir kişi eksik olmadan yeniden buluşabilmek için herkesin evde kalmasını istedi.

Bilindiği gibi Fazilet Küçük daha önce eşiyle birlikte yazdıkları 'Karalığın Yüreği' oyunuyla, 3 Mart Grizu Faciası'nda bir madencinin eşinin o gün yaşadıklarını sahneye taşıyarak birçok şehire Zonguldak'ın ve madencilerin ailelerinin öykülerini taşımıştı. Fazilet Küçük'ün kutlama mesajı şöyle:

"27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'ne belki tarih boyunca ilk kez seyircimizden ve alkışlardan uzak, evimizde girdik. Dünyanın her yanında yayılan Korona Virüs seyircimizle aramıza girdi, özlemimizi arttırdı.

Biz sanatçılar vebalardan, yaslardan, afetlerden en çok etkilenen meslek grubuyuz diyebilirim. Ekonomik olarak hayatımızın sürdürülebilirliğini böylesi dönemlerde iptal edilen programlarımızla, turnelerimizle ve gösterilerimizle yitiriyoruz. Aynı zamanda meslek motivasyonumuzu ve sanat yapma arzumuzu da böylesi dönemlerde ertelemek zorunda kalıyoruz. Ama insanlığa ve yaşamaya olan sevgimizden ve inancımızdan dolayı bu acıları ve kaygıları biz de yüreğimizde hissediyoruz.

Gerek amatör gerekse profesyonel pek çok sanatçının ve sanatseverin yeniden sahneden, birbirinden ve sanat paylaşımı ve üretiminden uzak kaldığı bu dönemde; belki yıllarca çalışarak sahneye koyma arzusu duyduğumuz çalışmalarımızı ve ürünlerimizi sergileyemeden geçirdiğimiz 27 Mart'ta tek temennimiz daha fazla insanımızı kaybetmeden yeniden sahnelerde buluşmaktır. Dünyanın neresinde olursa olsun aynı gökyüzüne bakıp aynı hayalleri haykırdığımız tüm tiyatro sanatçılarının ve seyircilerinin dünya tiyatrolar gününü kutluyorum. 

Biz seyircilerimizi çok özledik. Eğer onlar da bizi özlediyse tek bir kişi bile eksik olmadan mutlulukla yeniden buluşabilmek için kendilerinden evde kalmalarını ve kendilerine dikkat etmelerini istiyoruz. Sahnenin önü de arkası da koltukları da eksik olmasın istiyoruz."