22 yıldır Zonguldak’ta kültür-sanat ortamı sunan Sergi Odası 1 Mayıs 2022’de 23 yaşına girecek.

Sergi Odası son bir yılda dört fotoğraf, iki karikatür sergisini konuk etti. Dönem boyunca geleneksel çalışması ‘Soğuksu Sahaf Günleri’ni sürdürdü, Zonguldak Kitaplarını (Zonguldaklı Yazarlar, Zonguldak'ı Yazanlar) masa üstüne çıkardı. Son altı yılın Zonguldak kitaplarını ayrı bölüm altında bu masada okuryazarlara sundu. Zonguldak ve çevresindeki kültür sanat etkinlikleri takvimini (67sanat) blog sayfasında paylaşmaya devam etti.

Sergi Odası, konuklarının bıraktığı kitap ve DVD filmleri gönüllü kütüphane oluşumlarına gönderdi. Bunlar arasında; Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü, Adnan Menderes Muhtarlığı (İstanbul), Gemiciler Muhtarlığı (Çaycuma), Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (Zonguldak Valiliği), Kayaaltı Ortaokulu (Ardahan), Bekir Coşkun Kütüphanesi (Ayvalık), Tahir Elçi Oyuncak Kütüphanesi (Diyarbakır), Yalı Muhtarlığı (İzmir), Gemiciler Ortaokulu (Çaycuma) ve Dikmen Ahmet Arif Kitaplığı yer aldı.

Sergi Odası, yeni etkinlik döneminde de geleneksel çalışmalarını sürdürecek. Zonguldak Kitaplarından oluşacak masa bu kez baskısı 1990 ve öncesi yayınlara ayrılacak.

Sergi Odası, geçen bir yıllık çalışma dönemine destekleri nedeniyle; Ahmet Tokyay, Zafer Güneş, Yaren Güneş, Şükran Yavuzdemir, Gökkuşağı Dergisi (Küçükkuyu), Paylaş Kiraz, Bahattin Arı, Mehmet Bozacıoğlu, Ayla Çetinkaya, Uğur Çobanoğlu, Recep Durak (Muhtar), Özlem Yücesan, Alaaddin Kara, Recep Topçu, Mehmet Türkçelik (Filyos Atölye Çatuk), Nadir Özsoy ve yerel basın çalışanlarına teşekkür ediyor.

Editör: TE Bilişim