Cide Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen “2022 Rıfat Ilgaz Şiir Ödülü” açıklandı.

Cenk Kolçak “Su ve Parya” adlı eseriyle ‘Rıfat Ilgaz Şiir Ödülü’ne layık görülürken, Onur Şahin de “Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

Ödüllerin seçici kurulunda Tuğrul Keskin, Şükrü Erbaş, Çiğdem Sezer, İbrahim Tığ ve Kaan Tanyeri yer aldı.

Seçici kurul, Cenk Kolçak’ın “Su ve Parya” adlı eserini oy birliğiyle birinciliğe, Onur Şahin’in de “Bun”unu oy çokluğuyla Jüri Özel Ödülü’ne layık gördü.

Seçici Kurul Cenk Kolçak’ın ‘Su ve Parya’ adlı eserini birinciliğe layık görmesinin gerekçesini de şöyle açıkladı: “Oluşturduğu yepyeni dil ve hayatın içinden, yaşayan imgelerle örgülediği estetik yapı, daha ikinci kitabı olmasına karşın son derece özgün şiir dünyası; sevgiyle ve titiz bir sorumluluk duygusuyla şiirini kurması; şiirinin geleceği ve yaşamı önceleyen incelikli dili; insanla toplumu, birini ötekine feda etmeden aynı duyarlık ve içtenlikle dile getirmesi; insanı geniş zamanlı bir dünyanın içine yerleştirerek zamanın sığlığından kurtarma çabası nedeni ile ‘2022 Rıfat Ilgaz Şiir Ödülü’ne oy birliği ile değer görülmüştür.”

Ödül töreni, Rıfat Ilgaz’ın memleketi Cide’de 7 Temmuz 2022 tarihinde Cide Belediyesi tarafından düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

BAŞKAN MUTLU, KOLÇAK VE ŞAHİN’İ KUTLADI

Cide Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu, tüm katılımcılara ve seçici kurul üyelerine teşekkür etti.

Başkan Mutlu, “Cide’mizin yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden olan, büyük şair-yazar Rıfat Ilgaz’ı anmak, onun eserlerini yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlediğimiz yarışmamız sonuçlandı. Birrinci olan Cenk Kolçak’ı ve Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Onur Şahin kutluyorum. Yarışmamızın diğer katılımcıları ve seçici kurul üyelerine de teşekkür ediyorum. Ülkemiz edebiyatına bir nebze olsun katkı verebildiysek ne mutlu bize. 7 Temmuz’daki etkinliğimize tüm halkımızı davet ediyorum”dedi.

Editör: TE Bilişim