Daha önce, İlk Yaz Vurgunu, Yitik Zaman Düşleri, Sarıaylar, Sur ve Sır adlı şiir kitapları okuyucuyla buluşan Tığ’ın “Göl” altıncı şiir kitabı.

Şiirlerinde imgesel anlatım ve şiir dilinin gücüne önem veren İbrahim Tığ, toplumsal gerçekçi çizgide kendine özgü bir yol izler. Bunda da şairin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğu ve ona karşı bir sorumluluk duygusu yatar.

İbrahim Tığ’ın 88 sayfalık yeni şiir kitabı “Göl”de 65 şiiri yer alıyor, bu şiirlerin çoğu sanat ve edebiyat dergilerinde yayınlanan şiirlerinden oluşuyor.

“SUR VE SIR”

Öteyandan Tığ’ın, Medakitap tarafından yayınlanan ve 2018 Kemal Özer Jüri Özel Ödülünü alan “Sur ve Sır” adlı şiir kitabının da ikinci baskısı okurla buluştu.

İBRAHİM TIĞ KİMDİR?

1970 yılında Devrek’in Bakırcılar Köyü’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Devrek’te, Yükseköğrenimini Dicle Üniversitesi’nde “mimar” olarak tamamladı.

1986 yılında başladığı yazın yaşamında şiirleri; Kıyı, Karşı, Gerçek Sanat, Aykırı Sanat, Milliyet Sanat, İnsancıl, Tay, Tan (Yugoslavya), Ortam (KKTC), Türkstar (Almanya), Ünlem, Damar, Eski Edebiyat, Biçem, Şehir, Sözcükler, Varlık, Yaklaşım, Lacivert, Evrensel, Berfin Bahar, Keşke, Yeni E, Sadece Şiir, KE, Sarmal Çevrim, Lacivert, vb. sanat edebiyat dergilerinde yayınlandı.

2000’e Doğru Dergisi, Cumhuriyet ve Aydınlık (günlük) gazeteleri ile Anadolu Ajansı’nda muhabirlik yaptı. 1994 yılında Devrek’te, Günlük Bölge Haber Gazetesi’ni kurdu. Aynı gazetenin yazarlığını yapıyor. Günlük Anayurt gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Sürekli Basın Kartı sahibi olan Tığ, Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), Uluslararası Yazarlar Birliği (PEN), Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (FIJ) ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesidir.

Halen Devrek Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdür V. olarak görev yapıyor ve Devrek’te, Aralık 2004 den itibaren de Şehir Edebiyat Dergisi’ni çıkarıyor.

Eserleri: İlk Yaz Vurgunu (Şiir, 1994) Neler Gizliyor Adın (Şiir, 1998) Karabayır (Öykü, 2005) Yitik Zaman Düşleri (Şiir, 2006) Rüştü Onur, Yaşamı, Sanatı, Eserleri (Araştırma, 2010, 2. Baskı 2014) Rüştü Onur: Mektubun Avcumda [Mektup, 2013, Bu kitap daha sonra, 2015’te, Rüştü Onur: Benim Şeker Yavrum adıyla yayınlandı. Sarıaylar (Şiir-2014) Kiraz Aldım Dikmeden/Devrek Türküleri (Derleme, 2017, 2.Baskı 2019), Sur ve Sır (Şiir, 2018) Söğe (Öykü, 2019) Geçek (Öykü, 2020), Göl (Şiir, 2021).

Editör: TE Bilişim