5 Haziran Çevre Günü ve 8 Haziran Okyanus günü etkinlikleri kapsamında, Doğa ve Sürdürülebilirlik Derneği, Eren Enerji sponsorluğunda, Ankara Üniversitesi Deniz Biyoloğu Dr. Bülent Gözcelioğlu’nun çektiği deniz canlılarının fotoğrafları Zonguldak Sahili’nde sergileniyor.
Küresel iklim değişikliği ve endüstriyel gelişmeler ile artan deniz trafiğinin denizde yaşayan canlıların hayatını tehdit ettiğini belirten Deniz Biyoloğu Gözcelioğlu  
Ankara Üniversitesi, Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Dr. Bülent Gözcelioğu, “Bizler karada yaşayan canlılar olarak su altında yaşayan canlılardan genelde bihaber durumdayız. Bu fotoğraf sergisi Dünya Çevre Günü ve 8 Haziran Dünya Okyanus günü etkinlikleri kapsamında deniz canlılarına olan farkındalığı arttırmak ve onların yaşamına saygı duymak amacıyla Zonguldak'ta açılmıştır.” dedi.
Deniz canlılarına dair farkındalığı arttırmayı amaçlayan sergiyi gören Zonguldaklıların fotoğraflara yoğun ilgi gösterdi. Değişik balık türlerinden penguenlere çok sayıda deniz canlısının yer aldığı fotoğraf sergisi 8 Haziran’a kadar Zonguldak Sahili’nde gezilmeyi bekliyor.