2012 yılından itibaren her yıl Nisan ayının 15’inde kutlanan ‘Dünya Sanat Günü’ne bu yıl Bülent Ecevit Üniversitesi 2 hafta sürecek online karma bir sergi ile katılacak. Dünya Sanat Günü’ne özel olarak projelendirilen ulusal davetli karma sergi ile BEÜ, ülkemizde ve dünya genelinde etkisi devam eden Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında aralarına mesafe giren sanatı, sanatçıyı ve sanatseverleri bir araya getirecek.

15-30 Nisan arasında düzenlenecek olan ulusal davetli karma sergide sanatçı öğretim elemanlarının kendi eserlerinden oluşturdukları,  geleneksel motiflerle zenginleştirdikleri çalışmalarını sergileyerek içinde bulunduğumuz pandemi şartlarında sanatı evlerimize taşıyacaklar.

Geleneksel Türk Sanat alanlarından mücevher, halı-kilim, tezhip, minyatür, kaatı, hat, ebru dallarından oluşan sergiye çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve değerli sanatçılar katkı sunacak.

Bir diğer etkinlik İbn-i Sina Kampüsü Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda 15.04.2022 Cuma günü saat 10:00-16:00 saatleri arasında ‘Bileşik Sanatlar ve Kozmetik Kimya Sergisi’  temalı sergi gerçekleştirilecek.

Her iki etkinlikte sanatçıların kendine özgü bir değer ve mesaj taşıyan eserleri sanatseverlerle buluşturulacak.