Kozlu sahili uzun yıllar hem evsel hem de tıbbi atıklar için çöp dökme sahası olarak kullanıldı. Bir süredir çöp dökümü yapılmasa da yıllarca birikmiş çöp Karadeniz’in yükselen dalgalarıyla önce denize, ardından akıntı ve dalgalarla Kozlu sahilinin halka açık alanına saçıldı. Denizin kustuğu evsel ve tıbbi atıklar, haftasonu güneşli havaların tadını çıkarmak için sahile akın eden vatandaşları endişeye düşürmüştü.
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, konuyla ilgili olarak Bakan Kurum’un da talimat verdiğini belirtmişti.

SEFERBERLİK BAŞLADI!

Kozlu sahilinde sabah saatlerinden itibaren belediye ekipleri seferber oldu. Belediye Başkanı Ali Bektaş da çalışmaları yerinde inceleyerek “Kozlu sahili temizlik çalışmalarımızda seferberlik ilan ettik” dedi.

Kozlu Belediyesi’nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada şöyle denildi:
“İş makineleri eşliğinde personelimiz, dalgalarla çöp depolama alanından sahile sürüklenen çöpleri toplayarak kamyonlarla nakletme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yapılan çalışmalar kesin çözüm olmasa'da, Belediye olarak temizlik çalışmalarımızı tekrarlıyoruz.

Çalışmalarımız ılıksu, Değirmenağzı plajlarında'da devam etmektedir.

Ancak,

Kesin çözüm eski Zonguldak vahşi çöp depolama alanının rehabilite edilmesinden geçmektedir.

Kozlu sahili ve diğer plajlarımıza gelen bu çöplerin tekrar sahillerimizi kirletmemesi için eski vahşi çöp depolama alanının rehabilite edilmesi şarttır.

Belediye ekiplerimiz seferberlik halinde tekrar tekrar temizlik çalışmalarını sürdürmekte olup, çalışmaları bizzat yerinde takip ediyoruz.

Halkımıza saygıyla duyurulur.”

Editör: TE Bilişim