Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde, belediyenin elektriği, 2 aydır ödenmeyen borcu nedeniyle kesildi. İçme suyu tesislerindeki pompalar çalışmayınca ilçenin yüzde 70'lik kısmına su verilemedi. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, "Kınanacak olay. Su, başka şeye benzemez. Kasıtlı yapıldığına inanıyorum" dedi.

Kozlu Belediyesi'nin 2 aylık ödenmemiş faturaları nedeniyle bugün sabah saatlerinde, elektrik dağıtım şirketi, Değirmenağzı İçme Suyu Tesisi'nin elektriğini kesti. Kozlu Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü, tesiste jeneratör kullanılarak tek pompayı çalıştırdı. Tek pompayla ilçenin bir kısmına su verildi. 45 bin nüfuslu ilçenin yüzde 70’lik kısmı ise susuz kaldı. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, bugüne kadar faturaları düzenli ödediklerini, 3 milyon lira değerinde 2 aylık elektrik borcunun ödemesi yapılmayınca elektriklerin kesildiğini belirterek, "Bu, sonuçta kınanacak bir olay. Su, başka şeye benzemez. Borcumuzu mutlaka ödemek zorundayız da ama her şey de para değildir. Bunun sağlığı var, hastaneler var. Sorun zaten çözülecek. Herkesten özveri bekliyoruz. Yoksa 2 aylık borç için elektrik kesilmez. 3 milyonluk borç Kozlu Belediyesi için öyle büyük bir borç değil. Bugüne kadar 40-50 milyonluk fatura kesildi, hepsini ödeyen belediye. Başkent Elektrik'in bunu kasıtlı olarak yaptığını, bizim belediyemize kasıtlı olarak yaptığına inanıyorum. Sanki önyargılı davrandılar. Yoksa başka türlü mümkün değil. 3 milyon kredi çekilir, ödenir" dedi.

'KASITLI OLARAK YAPTIĞINA İNANIYORUM'

Kasıtlı bir davranış olduğunu vurgulayan Bektaş, "3 milyon lirayla ne Enerji-Sa batar ne biz. Bunlar büyük şeyler değil. Bunu birisinin kasıtlı yaptığına inanıyorum. Bunu başka belediyelere yapmazlar. Seçimler yaklaştığı zaman herkesten her şeyi bekliyorum. Biz iktidardayız ama iktidarı yıkmak için bu memlekette canını verecek insanlar var. Sorunu çözeceğiz inşallah, biz de sorun uzun sürmez ama bunu unutacak değiliz. Borçla ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Kamu kuruluşu burası, dalga mı geçiyoruz, çocuk muyuz biz? Borcumuzu biz bilmiyor muyuz sanki? Ben hiç kimsenin suyunu kesmiyorum, iki senedir ödemiyor. Niye? Sağlığından olmasın diye. Kasıtlı olarak yapıldığını inanıyorum, özellikle bu AK Parti’li belediye, kasıtlı olarak yapıldığına inanıyorum" diye konuştu.

'KOZLU'NUN YÜZDE 70'İ SU ALAMAYACAK'

İlçenin yüzde 70'inin su alamayacağını açıklayan Kozlu Belediyesi Su İşleri Müdürü Mustafa Baykan, "Değirmenağzı tesisimizde jeneratörle Kozlu'nun belirli kısımlarına su verme çabasındayız. Sabah saatlerinde elektriğimiz kesildi. Değirmenağzı tesisimizden Kozlu'nun 3'te 1'lik kısmına su verebiliyoruz ama öteki kısımlar Kozlu'nun yüzde 70'i su alamayacak. Hastane bölgesine su veremeyeceğiz. Güney Mahallesi, Kılıç Mahallesi Askeri Tepe bölgemiz ve Taşbaca mahallemiz su alamayacak. Geri kalan bölgeler jeneratör sayesinde çalışan pompayla su almaya devam edecek" dedi