Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, Bölge Müdür Yardımcısı Orhan Şahin, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Mehmet Başkan ile birlikte sık sık denetimler, geziler, incelemeler yaparak fotoğraflarla reklam yaparken Kozlu’nun son yeşil alanlarından biri daha mezarlık alanı adı altında katliama uğruyor.
Farklı noktalarda boy boy fotoğraf veren Beyazlı’nın Kozlu Belediyesi’nin mezarlık alanı olacağını açıkladığı alanda yapılan talana neden göz yumduğu merak ediliyor.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA
Kozlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada ise; “Belediye Başkanımız Ali Bektaş'ın girişimleri sonucu Orman İşletme Müdürlüğüne ait olan 30.000 metrekare alan Kozlu Belediyesi’ne Mezarlık alanı olarak tahsisi yapılmıştır.
Mezarlık Hizmetleri olarak belediyemize tahsis edilen alanda çalışmalarımız başlamıştır. Bu proje ilçemizin uzun yıllar mezarlık sorununu ortadan kaldıracaktır” denildi.

NEDEN BAŞKA ALAN DEĞİL?
Zonguldak’ta yeşil alanlar her geçen gür hızla talana uğrarken “mezarlık için ormanlık alanın kesilmesi ne kadar doğru?” soruları akla geldi.
Bölge sakinleri burasının mezarlık için değil yeni bir konut alanı olacağını iddia ederek
Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı’ya seslendi. Mezarlık için daha uygun ve açık alanların bulunabileceğini belirten vatandaşlar Z HABER aracılığı ile Vali Mustafa Tutulmaz’a da seslenerek; “Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz lütfen bu yanlışı durdursun” dediler.