Kozlu Balıkçı Barınağı Kooperatifi Başkanı Ergün Kayhan'ın limanda bulunan tekne başına keyfi şekilde bin lira para topladığı yönündeki haber ve iddialara Ergün’den yanıt geldi.
Geçtiğimiz günlerde Vali Mustafa Tutulmaz’ın limanda yaptığı konuşmaların sonrasında yapılan bazı uygulamalar dikkat çekmiş ve balıkçılar arasında farklı tartışmalar başlamıştı.
Son olarak bazı balıkçıların tekne başına bin lira para istendiği ve makbuz verilmediği yönündeki iddiaları üzerine Kayhan’dan açıklama geldi.

ALINACAK BEDELLERİ BAKANLIK BELİRLİYOR
Ergün Kayhan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Kozlu Balıkçı Barınağı Kooperatifimiz tarafından 10 yıl süre ile kiralanmış olup tarafımızdan Balıkçı Barınakları yönetmeliği kapsamında işletilmektedir. Balıkçı Barınağında barınan balıkçı teknelerinden (balıkçı/özel tekne) alınacak ücretler her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tekne boylarına göre tespit edilmekte olup İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bizlere ulaştırılmaktadır. Belirlenen tarife dışında bir ücret balıkçılarımızdan talep edilmemektedir. Ayrıca barınma ücretleri makbuz karşılığı elden veya banka hesabımıza yatırılmak suretiyle toplanmaktadır.

LİMANDA GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINDI
Güvenlik gerekçesiyle barınak giriş kapısı kontrollü hale getirilmiş olup liman içerisinde bulunan kameralarımız onarılmış ve 24 saat çalışır hale getirilmiştir. 
Kooperatif tüzel kişiliğimiz mevzuat kapsamında Kaymakamlık, Tarım Orman Müdürlükleri ve resmi kurumların denetimi altındadır. 

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK
Balıkçılarımız memnuniyeti, huzuru ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla yaptığımız çalışmalar artarak devam edecektir. 
Ayrıca yaptığımız çalışmalar ile ilgili bilgi ve fikirlerinizi almak üzere kapımız değerli basın mensuplarına her zaman açıktır.”

Editör: TE Bilişim