Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde yaptırılan Kavaklık Camisi’nin inşaatına hilafet bayrağı asıldı. Şikâyet üzerine Kaymakamlık, bayrağın kaldırılması için ilçe müftülüğüne talimat verdi.

Yapımına geçen yıl başlanan Kavaklık Camii projesi bünyesinde iki adet lojman, iki adet Kur’an kursu, toplantı salonu ve gençlik merkezi barındırıyor.

Hayırsever yurttaşların katkısıyla devam eden cami inşaatına Türk bayrağının asılı bulunduğu direğin yanına daha uzun bir direk dikilerek hilafet bayrağı asıldı. İnşaata Türk Bayrağı’nı gölgede bırakacak bir hilafet bayrağı asılmasına büyük tepki gösteren ilçe sakinleri Kozlu Kaymakamlığı’na başvurarak şikâyetçi oldu.

Konu ile ilgili Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nazan Papila’da şikayetini dile getirerek bayrağın kaldırılmasını istedi.

Papila paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Kozlu Kavaklık Mahallesine bölge halkının yardımları ile yaptırılan Kavaklık Camii’ye şanlı Türk Bayrağımızın yanına eşdeğer bir görünümle asılan Hilafet Bayrağı ne anlama gelmektedir?

Halkın tepkisine karşın  o bayrağı oraya asan hangi zihniyettir?

Bu ülkede Bayrak Kanunu vardır.

Aykırı davranılmış, şehit kanı üzerine vurmuş Ay-Yıldız sembolü ile bayrağımıza; dolayısıyla da, bu ülkeyi tüm işgallere, teröre, düşman saldırılarına karşı kanlarıyla, canlarıyla savunan aziz şehitlerimize saygısızlık edilmiştir.

Diyanet İşleri yetkililerinden bu konunun açıklığa kavuşturulmasını ve Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyeti kanunları doğrultusunda bu davranış içinde bulunanlar hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz.”