Kozlu’nun Ak Partili yeni Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın Ak Partili önceki başkan Kerim Yılmaz’ı 12 milyon liralık yolsuzlukla suçlamasıyla başlayan tartışmalar devam ediyor.

Göreve geldiği dönemde müfettiş isteyen Bektaş’ın, Başkan Kerim Yılmaz dönemiyle ilgili İçişleri Bakanlığı’na yaptığı şikayetin soruşturması tamamlandı.

Ertan Şahin’in ölümüyle birlikte son 2.5 yıl başkanlık yapan Kerim Yılmaz, dönemin Başkan Yardımcısı Mustafa Baykan, dönemin Fen İşleri Müdürü Hafize Özgümüş ve 4 meclis üyesinin hayali iş makineleri üzerinden şişirilmiş faturalarla belediyeyi 12 milyon zarara uğrattıkları iddia edildi.

Soruşturma dosyasının tamamlanması sonrasında basından gelen soruları yanıtlayan önceki dönem Belediye Başkanı Kerim Yılmaz ise Bektaş’a yönelik sert açıklamaları ve şok iddiaları ile yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemiş oldu. Diğer yandan açıklamalar Ak Parti içinde rahatsızlık yaratırken İl Başkanı Zeki Tosun’uın Kerim Yılmaz’ı arayarak daha fazla konuşmaması ve partinin zarar gördüğünü söylediği öğrenildi.

KERİM YILMAZ NE DEMİŞTİ?
Kozlu Belediyesi eski Belediye Başkanı Kerim Yılmaz ise hakkındaki iddialarla ilgili Halkın Sesi Gazetesi’nden Mustafa Özdemir’e verdiği röportajında “Ali Bektaş’ın beni İçişleri Bakanlığı’na şikayeti tamamen intikam duygusu, hırs, kıskançlık ve hasetle yapılmış bir şikayet. Benim başkası gibi başkan olduktan sonra mal varlığım artmadı. Bankadaki hesabım ekside. Emekli maaşım, bireysel emeklilik sigortası ve kira gelirim dışında başka gelirim yok. Ben mal varlığımı açıklarım. Bütün belediye başkanları da açıklasın. Ama koruması, şoförü, kamyoncusu dahil hepsi açıklasın. Madem öyle gel böyle” sözleri manidar bulundu.

ÖKÜZ ÖLDÜ ORTAKLIK BİTTİ!
Kerim Yılmaz konuşmasında başka detayları da paylaşarak;

“Kimse benim AK Partililiğimi tartışamaz. Kötü niyetli olsaydım İYİ Parti’ye çalışırdım. Ben de iki kez belediye başkan adayı oldum ama aday gösterilenin koluna girip çalıştım. Şunu biliyorum ki, Ali Bektaş AK Parti’den aday gösterilmeseydi Saadet Partisi’nde başkan adayı olacaktı. 2019’da aday gösterilmedim ama Ali Bektaş’ın resmini evimin duvarına astım. Aday tanıtım törenine onunla birlikte aynı araçla gittim. Seçimlere kadar Ali Bektaş nereye derse belediyeyi oraya seferber ettim. Ama öküz öldü ortaklık bitti. Ne camiye yarandım, ne kiliseye” dedi.

BEN ESKİ DEFTERLERİ KARIŞTIRMADIM
Kerim Yılmaz seçim tartışmalarından geriye kalanları da hatırlatarak; “Siyasi bir kıskançlık olduğunu düşünüyorum. Hüdai (Dökmeci)Bey’in başkan olmasından korkuyordu. Çünkü Hüdai Bey’in donuna kadar onu araştıracağını biliyordu.  Ben göreve gelince onun dönemini araştırmak yerine işime baktım. Eski defterleri karıştırmadım. Çünkü benim için isnat edilen suçlar onun döneminde Valilik tarafından soruşturmaya bile gerek görülmemiş. Ama Ali Bektaş dönemiyle ilgili devam eden davalarla ilgili resmî yazışmaları görevim gereği örtbas etmeden sürdürdüm. Bundan dolayı bana tavır aldığını düşünüyorum” dedi.

KİMSEYE PEŞKEŞ ÇEKMEDİM
İtirazda bulunduklarını ve yargıya güvendiklerini belirten Kerim Yılmaz sözlerine; “Kozlu’yu kimseye peşkeş çekmedim. Ali Bektaş’ın beni şikayet ettiği konuların aynısı Ali Bektaş döneminde de oldu. Şimdi de var. Başkanlığım dönemimde Sayıştay denetçisi geldiğinde hiç bir suç unsuru bulamadı. Ben yapılan işlerin detayını bilemem. Belediye başkanının teknik konularda her şeyi bilmesi imkansız. İçişleri Bakanlığı müfettişine de ifade verdim. Müfettişin raporunda benim aleyhimde karar vermesinin arkasında kesinlikle yönlendirme var. Ama yargıya güveniyorum. Gerekli itirazımızı yaptık” diye konuştu.

ALİ BEKTAŞ’A KARŞI HAMLE BAŞLADI
Bektaş’ın şikayeti ve müfettiş incelemesiyle başlayan tartışmalar Ak Parti içinde de günün konusu oldu.

Diğer yandan Kerim Yılmaz’a yakın bazı isimlerin de Ali Bektaş hakkında bazı şikayetlerde bulunmaya hazırlandığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim