Zonguldak’ta tabela işi yapan Burak Çavdar'ın (25) vinçten düşerek öldüğü, İlyas Ataman'ın da yaralandığı olaya ilişkin görülen davada tutuksuz yargılanan vinç firması yöneticileri Havva Sezer ve Hakan Döner ile operatör İlkay Kurt hakkında verilen hapis cezaları para cezasına çevrildi. Sanıklara toplamda 79 bin lira ceza verildi. Firma yetkilisi G.D. ise beraat etti.

Olay, 6 Ağustos günü Meşrutiyet Mahallesi Gazipaşa Caddesi üzerindeki DEVA Partisi Merkez İlçe Başkanlığı’nın bulunduğu binada meydana geldi. Reklam ve tabela işiyle uğraşan Burak Çavdar ile arkadaşı İlyas Ataman’ın vinçle 5’inci katına çıktıkları binada, partinin cam reklam kaplamasını yaptıkları esnada vinçten beton zemine düşen Çavdar hayatını kaybetti. Ataman ise yaralandı. Olayın Zonguldak 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan 3 sanığa toplamda 79 bin lira para cezası verilirken olayla ilgisi olmadığı tespit edilen G.D. beraat etti.

Zonguldak 3. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda tutuksuz sanıklar Havva Sezer, Hakan Döner ve İlkay Kurt ile sanıkların avukatı hazır bulundu. Sanık avukatı ölüm olayının hayatını kaybeden Çavdar’ın emniyet kemerini takmadığı için yaşandığını ileri sürerek müvekkillerinin ölüme sebebiyet verme suçunu işlemediklerini söyledi. Mahkeme, taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına sebebiyet verme suçlarından İlkay Kurt’a 3 yıl 4 ay, Hakan Döner’e 3 yıl 4 ay, Havva Sezer’e 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Daha sonra hapis cezaları para cezasına çevrildi. Sanıklara indirim uygulanan kararda, Kurt 24 bin 350, Döner 36 bin 450, Sezer 18 bin 200 lira para cezasına çarptırıldı. Olayla ilgisi olmadığı bilirkişi raporuna yansıyan firma yetkililerinden G.D. ise beraat etti.

Müşteki avukatı ise karara itiraz edeceklerini belirterek “Birinin öldüğü olayda cezanın paraya çevrilmemesi gerekir.” dedi.

Editör: TE Bilişim