-ÖZEL HABER-
Kozlu sahili uzun yıllar hem evsel hem de tıbbi atıklar için çöp dökme sahası olarak kullanıldı. Bir süredir çöp dökümü yapılmasa da yıllarca birikmiş çöp Karadeniz’in yükselen dalgalarıyla önce denize, ardından akıntı ve dalgalarla Kozlu sahilinin halka açık alanına saçıldı. Denizin kustuğu evsel ve tıbbi atıklar, haftasonu  güneşli havaların tadını çıkarmak için sahile akın eden vatandaşları endişeye düşürmüştü.
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, konuyla ilgili olarak Z HABER’e açıklamalarda bulundu. Bektaş, “ilk etapta bir buçuk milyon liralık proje hazırladık. Projenin resmini Allah razı olsun Eren Enerji karşıladı.” dedi.

Bakan Kurum “En önemli işiniz bu” dedi!
Projeye başlayacaklarını belirten Bektaş, 400 milyon liralık projede maddi kaynak sıkıntısının ve büyük dalgaların sondaj yapmayı güçleştirdiğini ifade ederek “Dünya bankası mı olur, başka yer mi olur bilemiyorum ama parayı nereden bulursak bulalım bunu bir an önce tamamlamalıyız.” dedi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a Zonguldak’a geldiğinde durumu anlattıklarını ve Kurum’un “Ne sahil projesi ve lavuar alanı; bundan daha önemli bir işimiz yok!” dediğini ifade eden Bektaş, “Tahkimat yapılacak, çöplerin denize karışması engellenecek. Ardından bölgede Millet Bahçesi  yapılacak ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Bütün hemşerilerimizi Kozlu’ya beklerim.” Dedi.

Editör: TE Bilişim