Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde düzenlenen Kozlu Müzik Festivali, bu sene de tekrarlanmaya hazırlanıyor.

Çok sayıda ünlü sanatçının hayranlarıyla buluşacağı etkinlik, muhafazakar çevreler tarafından Efes sponsorluğunda olması ve alkol kullanımı olması nedeniyle hedef alındı. AK Partili Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, 'alkol' rahatsızlığıyla hedef alınan festivalle ilgili "Kimsenin yaşam tarzına karışmaya hakkımız yok. Özgür bir ülkede yaşıyoruz" dedi.

Öte yandan Kozlu Belediyesi sosyal medya hesabı üzerinden de konunun siyasi olarak çarpıtıldığı belirterek şu ifadelere yer verildi.
“28-29-30-31 Temmuz arasında yapılacak olan müzik festivali üzerinden belediye başkanımızın yaptığı açıklamalar çarpıttırılıp siyasi rant sağlamaya çalışılıp yapılacak olan müzik festivaline gölge düşürülmeye çalışılmaktadır. Unutmamalıyız ki yıllardır festivaller için Kozlulu vatandaşlarımız kilometrelerce yol gidip festivallere ve de etkinliklere gitmek zorunda kalmıştır. Her kesime her yaşa ve de her vatandaşımıza hitap edilebilecek birçok etkinlik yapılarak ve de yapılmaya devam edilerek daha yaşanılır bir Kozlu için gayret içerisindeyiz. Yıllar evvel ilçemiz hakkında Türkiye’nin en büyük köyü olarak anılarak ilçemizi küçük düşürmeye çalışan algılar bulunmaktaydı. Göç veren bir ilçe konumunda olan Kozlumuz göç alan bir ilçe olmayı başarmıştır. Şimdi ki hedefimiz ise artık turistik bir ilçe olma yolunda hızla ilerleyip festivaller vede çeşitli etkinlikler gerçekleştirilip ilçemizin adını tüm ülkeye duyurma gayreti içerisindeyiz. Festivaller ve etkinlikler üzerinden siyasal propaganda yapılması  ilçemizin geriye getirilme vede gelişmesini engelleme çabasının gölge olmasına izin vermeyeceğimizin bilinmesini isteriz. Bütün Kozlulu vatandaşlarımızı festivalimize bekler keyifli zaman geçirmesini dileriz. Kamuoyuna saygı ile duyrulur.”

Editör: TE Bilişim