Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde bazı vatandaşların ortak kullanım alanları olan çardak, bank ve spor aletleri gibi kamu mallarına zarar vermesi üzerine belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapıldı.

Konu ile ilgili "vicdanlara sesleniyoruz" başlığı adı altında yapılan paylaşımda vatandaşları daha duyarı olmaya davet ederek şu ifadelere yer verildi:

“Şehrimizi daha yaşanılabilir bir kent haline getirebilmek için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürürken, bazı kendini bilmez kişiler tarafından kamu malına zarar vermek suretiyle güzelliklerimizi yok etmeye çalışmalarına, her bir işçimizin alın terinin ve emeğine saygısızlık etmelerine artık sessiz kalamadık.

Hepimizin ortak kullanım alanları olan sosyal alanlarımız kamu malıdır, bu anlamda zarar verenler ne yazık ki kendi mallarına da zarar vermektedirler.

Bizler, Kozlumuzun layık olduğu hizmetlere ulaştırmak için tüm gayretimizle çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Vatandaşlarımızın, bu tür olaylara şahit olduklarında Emniyet güçlerimize, Belediyemiz 0372 266 10 13numaralı çağrı merkezimize bildirmelerini rica ediyoruz.

Milli servete zarar vermenin ne anlama geldiğini, bu şuursuzluğu yapanların hangi mantık ve akıl ile tahribatı gerçekleştirdiklerini ise kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”