Yapımı nedeni ile sık sık tartışmalara neden olan Kilimli sahil yolu  dalgalar nedeni ile tamamen kapandı. 
CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal’da daha önce yaptığı açıklamalarda yaşanabilecek sorunlardan bahsetmiş ve tedbir alınması gerektiğini ifade etmişti.
Son olarak açılışına sayılı günler kala kotu düşürüldüğü için sular altında kalan Kilimli sahil yolu için Sarıal, yeniden uyarıda bulunarak “Öncelikle gerekli önlemler alınsın. Ondan sonra açılış yapılsın” ifadelerini kullandı
CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal’ın açıklaması şu şekilde:
”Uyarılarımıza karşın, yeni önlemlerinin alınmaması sonucu Sahil Yolunun ikinci kez bitirildikten sonra dalgalarca yutulmasından dolayı son derece üzüntülüyüz.

AKPnin yerel yöneticilerine bu kaçıncı seslenişimiz.. “Sağlam yol yapın.. Güvenlik katsayısı yüksek yol yapın diyoruz.. Müteahhitleri zengin edecek yol yapıyorsunuz.. Ereğli Zonguldak; Zonguldak, Devrek Mengen yolları her yıl kayıyor, yıkılıyor yeniden yapılıyor.. Kilimli Sahil Yolu, güzel olur hoş olurdu; ancak kıyısında uzanan azgın dalgaları olan Karadeniz değil de Konya ovası olsaydı hoş olurdu.”

Biz Karadeniz’in ne olduğunu biliyoruz, Karadeniz çocuğuyuz, Karadeniz’de yaşıyoruz. Karadeniz’in; Kestane Karası gibi, Ayaser Fırtınası, Kar Fırtınası gibi üç büyük fırtınası var. Böyle yıkıp viraneye çeviren dalgaları vardır. 4 ila 5 metreyi aşan çok güçlü dalgaları var.. Bu dalgalar ne ki; dalga kıranları da aşıp, korunakları yıkan, liman içinde kayıkları, mendirekleri parçalayan şiddetti vardır bu dalgaların. Zonguldak Kilimli Filyos yolun bu şekilde yapılması demek, daha güçlü bir dalgaların oluşumunda bu yolun kullanılmaz hale gelmesi demektir. 

Mevcut Sahil Yolu Projesinin Tek Avantajı Ucuz Olmasıdır

Yalnızca ucuz olduğu için proje tercih edilmez.. Sadece gösteri için yol yapılmaz.. AKP’nin müteahhitleri zengin olsun diye yol yapılmaz. Yol yapımı, ihale verilme aşamasından ibaret değildir. İhaleler her aşamada denetlenmelidir. Bitirilme aşamasında da denetlenip öyle ödeme yapılmalıdır. 

Biz, CHP Kilimli İlçe Örgütü olarak Sahil Yolu Projesinin daha güvenli, daha sağlam, daha çevreci, halkçı bir olması için özverili çalışmalar yaptık, bu çalışmaları rapor halinde kamuoyuyla paylaştık  Zonguldak halkının dikkatini çektiğimizi zannediyoruz. 

Sorumluları, yeniden uyarıyoruz. “Bu yol sağlam bir yol değil.. Bu yol Karadeniz’in dalgalarına dayanmaz,  Halkın kaynaklarını çarçur etmeyin, diyoruz

 Bu şekliyle Sahil Yolu Projesinin yukarıda sıralandığı gibi onlarca sakıncası ortaya çıkmaktadır. Savunulabilecek tek avantajı olarak maliyeti, yani ucuz olduğu öne sürülebilir. Sahil Yolu Projesi deyince ilk akla gelen uygulama dolgudur. Denizi doldurarak, karayı doldurarak üstünden araç geçişi sağlaması, beş yaşında bir çocuğun da ilk aklına gelen uygulama olurdu. Bu nedenle, baştan sona bir mühendislik tasarımı ve disiplini olarak ortaya çıkması gerek bu taslağa proje bile denemez. 

Olumsuz Havalarda Trafik Akışı sırasında Can Güvenliği Riski Olacaktır

Bu gece Kilimli sahil yolu açık olsaydı daha vahim sonuçlarla karşılaşma olasılığı vardı. Eğer gerekli önlemler alınmazsa bu yolu kullanacak olanları güvenliği risk altına girecektir.  

Öncelikle gerekli önlemler alınsın. Ondan sonra açılış yapılsın..”