Ak Parti Kilimli eski ilçe Başkanı Mahmut Kanberoğlu, Karadeniz’in hırçın dalgaları nedeni ile kapanan Kilimli Sahil Yolu hakkında açıklamalarda bulundu.

Eski ilçe başkanı Kanberoğlu bir teyze hikayesi paylaşarak Kilimli sahil yolunda tahkimatın yetersiz olduğu ve bu yolu korumayacağı hususunda defalarca uyarı yapılmasına rağmen kendi bildiğini okuyan insanlar için tecrübe dersi verdi.

Kanberoğlu’nun paylaşımı şu şekilde:

“Yaşamını dışarda geçiren varlıklı bir A şahsı alabalık çiftliği açmak üzere memleketine gitmiş. Gençlik hayali olan tesisin kurulacağı yeri belirlerken yapım ekibine yaşlı bir teyze denk gelmiş ve merakla sormuş:

-Haburaya ne edeysinuz?

Bizim varlıklı A şahsı alabalık tesisi yapılacağını söylemiş. Bunun üzerine yaşlı teyze:

-Burası dere dur, Habu yukarı yapın uşağum.

Demiş ve gitmiş. Ortada akan bir dere olmadığı için teyzeyi alaya alıp dinlememiş ve tesisi kendi belirledikleri yere yapmışlar. Lakin Mevsim dönmüş, bahar gelmiş derken dağlarda eriyen kar suları tesisi yerle bir etmiş. Bunun üzerine bizim varlıklı A şahsı teyzeyi bulup özür dilemiş ve tesisini teyzenin gösterdiği yere tekrar yaparak hayaline kavuşmuş.

( Hikaye sevdiğim bir abimden gerçek hayatta yaşanmış bir alıntıdır.)

Şimdi varlıklı A şahsı kendine yapılan uyarıyı dikkate almayarak tecrübeyi satın almış oldu. Şimdi diyeceksiniz ki bu işin Kilimli sahil yolu İle ne alakası var? Bugün Kilimli sahil yolunda karayolları tecrübeyi satıl alıyor. Lakin Bizim varlıklı A şahsi bu tecrübeyi kendi parası İle satın almış oldu. Peki söz konusu tahkimatın yetersiz olduğu ve bu yolu korumayacağı hususunda defalarca uyarılmalarına rağmen kendi bildiğini okuyan insanlar bu tecrübeyi kimin parası ile satın aldı?”

Editör: TE Bilişim