Zonguldak’ın Kilimli İlçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinlikte uzun yıllardır süren yağlı direk yarışması geleneği bozulmadı. Yarışmaya katılan gençler, yağlı direğin ucundaki Türk Bayrağını almak için kıyasıya yarıştı.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Kilimli Limanı’nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Bayrama, Zonguldak Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Genç erkekler, genç kadınlar ve veteran erkekler olmak üzere 3 kategoride düzenlenen yüzme yarışlarında kıyasıya mücadele izleyicilerden büyük alkış aldı. Ardından tekne ve kano yarışmaları düzenlendi. En son ise uzun yıllardır gelenek haline gelen yağlı direk yarışları büyük ilgi gördü. Yarışmaya katılanlar, yağlı direğin ucundaki Türk Bayrağını alabilmek için büyük bir mücadele verdi.

Cankut Alagöz, yağlı direğin ucundaki bayrağı 3’üncü denemesinde almayı başardı.

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Alagöz’e madalyasını verdi. Etkinlikler dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim