Kilimli beldesine bağlı Çatalağzı'nda 2014 yılında açılışı yapılan "Çatalağzı Belediyesi Şehitler ve Gaziler Parkı" emek kentine yakışmayan görüntüler yansıtıyor.

17 Mayıs 2010 yılında Kilimli Karadon'da yaşanan maden faciasından sonra gündeme gelen anıt ölen 30 madencinin isim ve fotoğraflarını kapsıyor. Ayrıca, Çatalağzı ve Muslu bölgesinden Kore, Kıbrıs şehitleri ile gazilerinin, terör saldırılarında yaşamlarını yitiren askerlerin isimleri yer alıyor.

Anıtın yapımını gerçekleştiren dönemin Belediye Başkanı Mehmet Alim, açılışı şu sözlerle yapmıştı:

"Madencilerimizin anısını yaşatmak biz Zonguldaklılar için bir vefa borcudur. Aynı zamanda bu park içerisinde bugünkü Türkiye'nin oluşumunda en önemli yere sahip olan şehit ve gazilerimizin de yer almasını istedik. Unutulmamalıdır ki, geçmişini bilmeyen ve ona sahip çıkmayan bir millet geleceğe de başarı ile yürüyemez. Parkımızda Kurtuluş Savaşı şehitlerimizi ve aramızda bulunan Kore ve Kıbrıs gazilerimizi simgeleyen heykeller, rölyefler ve diğer sanat eserleri ile birlikte çalışmamızı tamamlamış olduk."

Kilimli-Çatalağzı yolunda Eren Enerji'nin hemen yakınındaki anıtın bakımı için yerel yöneticilerin ve sendikaların ilgi göstermesi bekleniyor.

Fotoğraflar: İbrahim Akyürek