Geçtiğimiz Eylül ayında Kent Konseyinin Genel Kurulu’nda, Çatalağzı Işıkveren Termik Santrali (ÇATES A) salonunun Zonguldak halkına armağan edilmesi teklif edilmişti.
Konu ile ilgili karabük kültür varlıklarını koruma bölge kurulu’nun bölgede incelemeleri ve görüşmelerinde ise Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün de binanın korunmaya alınmamasını gerekirse yıkılmasını önerdi.
ÇATES A salonunun Jeopark Projesi kapsamında Endüstriyel Makina Müzesi ve Çok Amaçlı Sergi  Sanat Gösteri Toplantı ve Organizasyon Merkezi olarak kullanılmasını istenirken internette imza kampanyası da başlatılmıştı.
Akgün binanın neden korunmaya alınmasını istemediğini Z HABER’e anlattı
Z HABER’e özel açıklamada bulunan Akgün diğer korumaya alınan binalarda hiçbir şey yapılmadığını hatta oralarda uyuşturucu kullanıldığını belirterek
“Ben direkt yıkılsın demedim. Ancak korunmaya alınan binalarda hiçbir şey yapılmıyor sadece orada durması için korunmaya alınıyor. Çatalağzı’nda bulunan eski Demiryolu binası da aynı şekilde korunmaya alınmıştı. Yıllar geçti bir çivi bile çakılmadı. Şimdi orada esrar içen de var tiner çeken de. Korunmaya alındıktan sonra yatırım yapıp, restore edilip halkın hizmetine açılacak olsa bunu desteklerim. Ancak korunan binaların durumunu görüyoruz. Çates binasının da da durumu içler acısı içindeki her şeyi hurdacıya sattılar. Sadece duvardan ibaret. Onun yerine Almanların açtığı maden kuyusunun endüstri mirası olması için öneride bulunacağız. Belediyenin binayı yenileyecek bütçesi yok. Kurumların sadece korumaya aldırıp hiçbir şey yapmamasındansa yıkılması bölgenin hayrına olacaktır” dedi.
Akgün’ün Çatalağzı Işıkveren Termik Santrali (ÇATES A) salonunun yıkılmasını istemesi, binanın korunup kent müzesi haline getirilmesini isteyenler tarafından şaşkınlık ve tepki ile karşılandı.