Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Türkali köyünde son yapılan Mahalli İdareler Yerel seçiminde köy muhtarı olan ve geçtiğimiz gün mide kanaması sonrası hastaneye kaldırılan ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayan Bahattin Durkut (40) son yolculuğuna uğurlandı.
Türkali köyünün Mustakimler Mahallesinde ikamet eden ve son muhtarlık seçimini kazanıp Türkali Köyü Muhtarı olan Bahattin Durkut, alınan bilgiye göre geçtiğimiz gün Jandarma kolluk kuvvetlerinin filyasyon çalışmaları sonrasında birden kan kusarak yere yığılması sonucu bayıldı. Jandarmanın müdahalesiyle ilk olarak Çaycuma Devlet Hastanesine kaldırılan Durkut, daha sonra Karadeniz Ereğli Anadolu Hastanesine sevk edildi. Ancak burada yapılan müdahalenin ardından köy Muhtarı Bahattin Durkut hastanede hayatını kaybetti.
Hayatını kaybeden Durkut, Türkali köyünde düzenlenen cenaze töreninin ardından Türk bayrağına sarılı tabutu ile mahallede bulunan eski okul bahçesinde Covid-19 pandemi kuralları eşliğinde okunan Kur'an-ı Kerim ve ardından kılınan cenaze namazının ardından toprağa defnedildi. 
Cenazeye; Kilimli Kaymakamı Hüseyin Ergi, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Üstün, İl Genel Meclis üyeleri Sebahattin Gülay ve Necati Akyol, Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Göbü köyü muhtarı Burhan Oral, Şirinköy Muhtarı Ergin Kardaş, Çatalağzı Merkez Muhtarı Murat Karayavuz ve Esenyurt Muhtarı Mevlüt Karabulut katıldı. Cenazeye çok sayıda çelenk gönderildi. Durkut, evli ve 2 çocuk babası idi.