Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, Beldede devam yol ve doğal gaz çalışmalarıyla basın açıklaması yaparak dedikodu ve spekülasyonlara yanıt verdi. Akgün gecikmenin nedenini belirterek bugüne kadar hiç bir siyasi destek görmediklerini söyledi.

Akgün basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 “Çatalağzı’ndaki doğalgaz çalışmalarıyla ilgili bilgi vermek istiyorum. Ortalıkta çok dedikodu var ve bilgi kirliliği var. Vatandaşlarımızı belediye başkanı olarak ilk ağızdan bilgilendirmek istiyorum.

Doğalgaz için ilk defa 2011 yılında birinci ayın 5’inde Çatalağzı belediyesinde meclis kararı çıkartılmış ancak meclis kararıyla olmuyor bu işler. Altının doldurulması gerekiyordu. Doğalgaz firmasına başvuru yapmak gerekiyordu örneğin, yapılmamış. 7 sene son 2018’in 9. Ayında meclis kararımızı aldık. Doğalgaz firmasına başvuru yapmak için mecliste oybirliği ile karar aldık. Bu karardan sonra imar müdürlüğümüzle gerekli altyapıyı oluşturup doğalgaz firmasıyla koordineli şekilde çalıştık. Bize o zaman 2020 yılı için doğalgazın geleceğini söylemişlerdi. Pandemi süreci yaşandığı için gecikmeli de olsa 2021’in 9. ayında Çatalağzı’na doğalgaz geldiğini Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kararıyla öğrenmiş oluyoruz. Yaptığımız çalışmalar sonucunu verdi ve Çatalağzı’na doğalgazın geleceği yasal olarak da kesinleşti.

Ben tüm halkımıza bunun hayırlı olmasını diliyorum, inşallah herkes faydalanır bu nimetten. Bu çalışmalar belediyemizin tamamen kendi gayretiyle olan bir çalışma. Bu konuda bize AKMERCAN şirketinin genel müdürü Yunus Keskin Bey ve Zonguldak Bölge Müdürü Bekir Selçuk Bey’e de teşekkür ediyoruz. Güzel bir çalışma neticesinde sonuca ulaştık. Çatalağzı’ndaki doğal yapının, coğrafik şartların uygunluğuna göre mahallelerimize bu gazın verilme süresi değişecektir. Yakın ve düz olan yerlerde kısa sürede sonuç alacağımızı düşünüyoruz. Yalnız kasım ayında doğalgaz firması kış sebebiyle çalışmaları durduracağı için nisan ayında devam edecektir. Planlamamızı ona göre yaptık. Doğalgazın hikayesi bu, çok dedikodu yapılan hakkında spekülasyon olan gaz bu. Hiçbir siyasi destek olmadı, olsaydı bu gaz 2018’de Çatalağzı’na gelirdi.”

Editör: TE Bilişim