2021 yılında Zonguldak’lı vatandaşlarımızın sosyal medya profillerinde en çok paylaştıkları resimlerden birinin de şehre ayrı bir güzellik katan Zonguldak Uzun Mehmet Camii olduğu görünmektedir.
Gerçekten de gurbetten veya il dışından gelen her vatandaşımızın görmeden gitmediği, kentte ikamet edenlerin ise daima uğramaya çalıştığı en önemli yerlerden biri oldu Uzun Mehmet Camii.

O, henüz dört ay oldu kentimize geleli. Bir yıldız gibi geldi. Uzaklardan gelen nazenin bir misafir gibi girdi içimize. Gelişi o kadar muhteşem oldu ki onu karşılamak için geldiği ilk gün herkes oradaydı.
İlgi muhteşemdi. Sevinç, heyecan, mutluluk harikaydı.
Her devir ve zamanda olduğu gibi çeşitli bahanelerle böyle eserleri gereksiz gören, istemeyen zihniyetler olsa da Zonguldak halkı bağrına bastı onu. Görünen o ki kıyamete kadar da bu sevgi ve sahiplenme devam edecek..

Allah (cc) nasip etti. Açılışın yapıldığı 4 Haziran 2021 Cuma günü biz de oradaydık. O ilk gün, binlerce vatandaşımız Pandemiye rağmen işini gücünü bırakıp o güzel ana şahit olmaya geldi. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere nice siyasiler, milletvekilleri, bürokratlar hepsi oradaydı. Dahası Zonguldak ve İlçelerinin yanı sıra çevre illerimizden de nice vatandaşlarımız oradaydı. 
Diyanet İşleri Başkanı sayın Ali Erbaş’ın kıldırdığı Cuma Namazı ve sonrasında yaptığı dua ve sayın Cumhurbaşkanımızın çektiği besmele ile birlikte Zonguldak’a bir başka güzellik katan Uzun Mehmet Camii ibadete açıldı. 

Yıllarca Zonguldak’la birlikte tüm Anadolu’yu da ısıtan ve nice yuvalara aş kapısı, iş kapısı olan taş kömürünü ilk defa bulan Ereğli Kestaneci Köyü’nün güzel insanı Uzun Mehmet ismi de tabiri caizse tam isabet oldu. Böylece Uzun Mehmet’in şahsında karaelması işleyip evlatları için iş ve aş kapısı yapan gelmiş geçmiş tüm madencilerimiz hayırla yâd edilecek.

Yaklaşık 12 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen park ve yeşil alanlarıyla 34 bin metrekarelik bir alana yayılan bu eser kapalı alanında 6 bin açık alanında 7 bin 500 kişilik namaz kılma kapasitesine sahip olan Uzun Mehmet Camii iç ve dış güzelliği ile görenleri adeta büyülüyor.   
21 metre çapında olan ana kubbesi ve üçer şerefeli 72 metre uzunluğuna sahip dört minaresi ile Osmanlı-Türk mimarisine uygun olarak dizayn edilen Uzun Mehmet Camii beş vakit okunan ezanlarla Karaelmas diyarını her gün selâmlıyor. 

Yakıştı. Bu eser Zonguldak’ımıza gerçekten çok yakıştı. Tekrar hayırlı olsun.
Bu vesile ile başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bu eserin kentimize kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun.

Uzun Mehmet Camii’nin hemen karşısında bulunan lavuar alanında yapılacak olan yeşil alan meydan düzenlemesi, sahil bandında yapımı devam eden düzenlemeler, Fevkani Köprüsü için hazırlanmakta olan ulaşım master planları, Mithatpaşa Tünelleri ve benzer çalışmalarla Zonguldak’a değer katacak yeni eserler de artık gün sayıyor. 
Hani derler ya bereketle geldin diye. Uzun Mehmet Camii Zonguldak’a bereketle geldi inşallah. 
Evet, Zonguldak şimdi bir başka güzel. Elhamdülillah

Kozlu’da İmza Günümüze Bekleriz
Birkaç gün önce bir davet aldık. Zonguldak Sosyal Sanat Derneği’nden gelen bu davet imza ve söyleşi içindi. Davete icabet gerekir dedik ve kabul ettik. Şimdi de davet sırası bizde. 
Değerli okurlarımızı 30.10.2021 Cumartesi günü Kozlu Sanat Sokağında saat 12:00 ile 18:00 arasında yapılacak olan bu güzel etkinliğe davet ediyoruz.
İnşallah 3 adet kitabımızla yer alacağımız etkinlikte pek çok kıymetli şair ve yazar arkadaşımız da söyleşi yapacak ve kitaplarını imzalayacak. 
Anadolu Sanat Derneği bu ilk faaliyeti ile kültür ve sanat alanında yapacakları güzel faaliyetler için yarınlara dair ümit vermekte. Kendilerine başarılar diliyor, imza etkinliğine bizi de davet ettikleri için kendilerine teşekkür ediyorum.

Bir Hadis-i Şerif
“Kim bir müminin dünya sıkıntılarından birini giderirse, Allah da kıyamet gününün sıkıntılarından birini ondan giderir. Kim darda kalana kolaylık gösterirse, Allah da ona dünya ve ahirette kolaylık gösterir.
Kim bir Müslümanın ayıplarını örterse, Allah da dünya ve ahirette onun ayıplarını örter. 
Kul, kardeşinin yardımında olduğu sürece, Allah da kulunun yardımındadır…” 
(Müslim, Zikir, 38; Ebu Davud, Vitir, 14; Tirmizi, Kıraat, 10; İbn Mace, Mukaddime, 17; Ahmed b. Hanbel, II, 252.)