Hayat bazen size o kadar güzellikler sunuyor ki güllük gülistanlık, uçsuz bucaksız ve sonsuz bir âlemde zannediyorsunuz kendinizi.

Eğer bu bir rüya ise hiç bitmesin istiyorsunuz.

Bazen de karabasanlar basıyor sizi, bir hançer saplanıyor sırtınıza. Bu bir rüya ise bir an evvel son bulması en büyük dileğiniz oluyor haliyle.

Türk müziğinin keman virtüözü, yaşayan efsaneleri Selçuk Tekay ve İlyas Tetik’in peş peşe hayata veda edişleri de tam anlamıyla bir yıkım, gerçeğe dönüşen kötü bir rüyaydı.

Her ikisi de, her şarkıcının sahnede birlikte çalışmayı arzuladığı orkestra şefiydi.

Her ikisi de, dillerden düşmeyen çok sayıdaki şarkıların bestekârıydı.

“Vefatı sanat dünyasını yasa boğdu” şeklinde haberleri yapılan sanatçılarımız, ne hazindir ki birlikte çalıştığı ses sanatçılarının bile katılmadığı sade bir cenaze töreniyle ebedi yolculuğa çıktılar.

USTA SAZLAR

Ebediyete intikal eden bu iki sanatçımızın yerlerinin doldurulamayacağı kesin.

Ancak sayıları az da olsa geriden keman üstatlarının geliyor olduğunu görmek en büyük tesellimizdir.

Bunlardan biri de Murat Sakaryalı ve oğlu Samim Sakaryalı’dır.

Murat Sakaryalı, müzisyen bir babanın oğlu olarak dünyaya gelmiş, şimdilerin keman virtüözü bir sanatçıdır.

Uzun süre İbrahim Tatlıses’in İbo Show programlarında kemanıyla saz heyetinde yer aldı. Yeri orkestranın en önündeydi. Kemanın ara taksimleri de ondan sorulurdu. Oğlunu da kendisi gibi kemancı olarak yetiştiriyordu.

Bir gün kendisiyle birlikte henüz 10 yaşlarında olan oğlu küçük Samim’i de İbo Show programına getirdi. Orkestranın en arkasında ayarladığı tabureye oturttu. Elinde kemanıyla saz heyetine eşlik eden sahnedeki Samim İbrahim Tatlıses’in dikkatini çekti. Onu öne çağırıp babasıyla yer değiştirdi.

Bütün müzisyenleri susturup sadece küçük Samim’den ara taksimi çalmasını istedi. Herkes özellikle de babası Murat Sakaryalı ve büyük sanatçı İbrahim Tatlıses nefeslerini tutmuş onun kemanının yaylarından çıkan muhteşem sesi dinlemekteydi.

Küçük Samim için kader anıydı!

Ara taksim bitmiş, sıra Tatlıses’in ne söyleceğine gelmişti. “Yemin ediyorum babasından daha güzel çalıyor” sözü babasına derin nefes aldırmış, keman yayı gibi gerilen yüzünü sevinç ve mutluluk kaplamıştı.

Yıllar önce gerçekleşen hikâyenin kahramanı baba-oğul iki kemancı şimdi ayrı ayrı yerlerde başarıyla mesleklerini icra ediyor.

Keman virtüözü Murat Sakaryalı’nın youtube kanalında icra ettiği “USTA SAZLAR’la ŞÖLEN” programı, izleyenlerine tam anlamıyla müzik ziyafeti sunuyor.

Müzikle kalın, sanata ve sanatçıya sevgiyle kalın…