AK Parti ilçe Başkanı, Özel İdare Genel Sekreteri ve bazı il genel meclis üyeleri Kireçlik’te inceleme yaptı. Soyunma odası, duş ve tuvaletlerin hemen yapılabileceğini belirten yetkililer “ancak önce proje yapılmalı” dedi.
Kdz. Ereğli’nin bakir koylarından biridir Kireçlik. Ballıca ile Bayat köyleri arasındaki bu saklı cennet olarak ifade edilen alanın son konukları AK Parti Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Saffet Bozkurt, Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz, İl Genel Meclis Üyeleri Rıfkı Gültekin, Hüseyin Engin ve Mehmet Aksoy oldu. Ballıca Köy Muhtarı Nazım Civelek’in karşıladığı heyet, Kireçlik sahilini gördü ve bölgeyle ilgili ayrıntılı bilgiler aldı. Eski adı Ereğli Kömürleri İşletmesi olan Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) kapatılan maden ocaklarının bulunduğu alandaki tarihi güzellikleri de yerinde gören heyet, şelaleler ve deniz sahilindeki mağaradan akan tatlı su konusunda da bilgi aldı. Bir önceki İl Genel Meclisi tarafından oybirliği ile alınan kararla Kireçlik’in Zonguldak’ın ilk ve tek kamping alanı ilan edilmesinin ardından bu mevkide yapılacak olan tesisler konusunda hemen harekete geçeceklerini açıklayan yetkililer, bölgenın Vali Mustafa Tutulmaz tarafından görülmesinin yararlı olacağını belirttiler.
İncelemeler esnasında Ak Parti Kdz. Ereğli ilçe başkanı Saffet Bozkurt;;
Bugün buraya bölgemizin doğal harikalarından Kireçlik bölgesine geldik. Gerçekten cezbedici bir bölge, daha önce İl Genel Meclisi arkadaşlarımızın desteği ile burası turizm bölgesi ilan edilmişti. Bugün de Özel İdare Genel Sekreterimiz sağ olsun geldiler bölgemize, değerlendirmelerde bulunduk. Bölgenin geliştirilmesi noktasında ne yapabiliriz? Bu proje anlamında tartıştık, değerlendirdik. İnşallah ilerleyen aşamalarda buralarda önemli projelere imza atacağımıza inanıyorum. İl genel meclis üyemiz Rıfkı Bey bu konuda daha ayrıntılı bilgiler verecektir. Vali Bey’in de desteğiyle inşallah.” dedi.
Rıfkı Gültekin de inceleme sonrasında;
 “İlçe başkanımızın da ifade ettiği gibi genel sekreterimiz de geldi burada hep birlikte yerinde mahallinde incelemeler de bulunalım istedik. Gerçekten Kireçlik Ereğli’mizin gözbebeği nadide yerlerimizden biri tanesi. Burayı turizme kazandırmak adına elimizden ne geliyorsa katkı vereceğiz. Biz İlçe Başkanımızla talimatlar doğrultusunda hareketler edeceğiz. Öncelikle bizim burada proje çalışması yapmamız gerekiyor. Geçmişte burayı turizm alanı ilan ettik ama hangi boyutta bir değerlendirme yapabiliriz, genel sekreterimizi de bugün davet etme amacımız buydu. Proje çalışması yapalım istedik. Ne koyabiliriz ne koyamayız malumunuz geçtiğimiz günlerde Türkiye Kamp Karavan Federasyonumuz da bölgemizdeydi ve aldığımız duyumlara göre memnun edici bir gelişme ki onlar da Ereğli ve Zonguldak üzerinde karar kılmışlar. Bunlarla beraber komple bütün olarak ki yine Bakka projelerimizden de istifade ederek özel idare, Bakka işbirliği ile burayı bölgemizi turizme kazandırabilirsek buradaki bölgemizdeki insanlarımızı mutlu edebilirsek ne mutlu ki bizlere.” ifadelerini kullandı.