Geçtiğimiz ay, Elpek Bezinin tanıtımına katkı sağlamak ve kadınların üretimine destek olmak amacıyla "Elpek Dokuyan Eller Kadın Kooperatifi" ile "Gülümseyen Çocuklar projesini gerçekleştiren Kdz. Ereğli Rotary Kulübü, üreten kadınların çalışmalarına 2 yıl süreyle destek olmak ve ortak projeler gerçekleştirmek amacıyla Uluslararası Rotary kapsamında "Elpek Dokuyan Eller Rotary Toplum Birliği (RCC)" nin kurulumu tamamlandı.

2020-21 Dönem Başkanı Ahmet Fındık, 5. Grup Kulüplerden Sorumlu Guv.Yard. Murat Turan, kulüp yönetimi ve üyelerinin yer aldığı ziyarette; Ereğli'nin ilk Kadın Kooperatifi olan 'Elpek Dokuyan Eller Kadın Kooperatifi" ekibine 'Elpek Dokuyan Eller Toplum Birliği Uluslararası RCC Belgesi" törenle teslim edildi.

Birleşmiş Milletler Kurucu Üyesi olan tek sivil toplum kuruluşu Rotary, dünya genelinde 8000’e yakın "Rotary Toplum Birliği" nin kurulmasına vesile oldu. "Kendinden Önce Hizmet" sloganıyla bölgemizde de önemli çalışmalar yapan Karadeniz Ereğli Rotary Kulübünün 7 öncelikli hizmet konusunda biri olan 'Ekonomik ve Toplumsal Kalkınma'yı ön plana çıkaran ve kadınlarımız meslek sahibi olmasına destek olmayı hedefleyen Rotary Toplum Birliğinin ilk projesi olan 'Gülumseyen Çocuklar' Projesinde; kadınlarımız tarafından Elpek Bezinden dikilen kalp şeklindeki lavanta keselerinin satışı gerçekleştirildi. Proje ile birlikte hem üreten kadınlarımıza destek olunurken, hem de bugüne kadar elde edilen fon ile birlikte Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği aracılığıyla 3 kız öğrencinin bir yıllık eğitimine destek olunması kararlaştırıldı.

Editör: TE Bilişim