Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Nuray Özcan, Nilgün Yaman ve Lütfiye Özcan'dan oluşan 3 kadın girişimci el ele vererek 'Boyalı Eller Proje Dönüşüm Atölyesi'ni törenle hizmete açtı.

12 Haziran Pazar günü, Bağlık Mahallesi İsmail Mazlumcu Sokakta hizmete giren Atölye için resmi açılış töreni düzenlendi. Daha çok kadınlardan oluşan davetlilerin katıldığı tören, din görevlisinin hayır duası ile başladı.

"Kadının elinin değdiği her işte güller açar"

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın eşi ve Kadın Gücü Kooperatifi Başkanı Neriman Posbıyık, açılışta yaptığı konuşmada girişimcileri kutladı ve başarılar diledi. Kendisinin de kooperatifte başarılı işler yaptığını ve istihdam yarattığını hatırlatan Bayan Posbıyık, "Bu üç kişilik ekibin içeride maharetlerini izlediğimde inanıyorum ki bu üç kişi çığ gibi büyüyecek... Kadınların seçme ve seçme hakkı ilk Avrupa'da veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Dolayısı ile bir kadınların elinden uçan kuş kurtulmaz. Kadının elinin değdiği her işte kesinlikle güller açar. Tüm kadınlarımızı buraya öğrenmeye davet ediyorum..." diye konuştu.

Açılış kurdelesini Bayan Posbıyık ve girişimci kadınlar, "hayırlı uğurlu olsun" dilekleri ile birlikte kesti.

Girişimcilerden Nuray Özcan, Boyalı Eller Proje Dönüşüm Atölyesinde veya ürünün bulunduğu mekanda eskimiş, solmuş veya renk değişikliği arzu edilen tabloları, mobilyaları, banyo fayans ve duvarları ustaca boyayarak ve restore ederek yeni gibi yapılabildiğini söyledi.

Tören, davetlilere ikramları sunulması, hatıra fotoğrafları çekilmesi ve sohbetle devam etti.

 

Editör: TE Bilişim