İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Opr. Dr. Evrim Balbaloğlu Kadına şiddete farkındalık yaratmak amacı ile yazılı bir açıklama yayımladı. Balbaloğlu İstanbul Sözleşmesi yaşatır diyerek şu ifadeleri kullandı:
“Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ülkemizi hem düşman işgalinden kurtarmış hem de bizlere çağdaş demokratik, laik ve eşitlikçi bir ülke bırakmak için uğraşmıştır.

Ancak son yıllarda yanlış politikaların uygulanması nedeniyle kadınlarımız cinsiyet eşitsizliğini belirgin halde yaşar hâl almıştır.

Kadın istihdamı maalesef geride kalmıştır. Kadınlarımızın sosyal güvence altında olmaları maalesef gözetilmemiş; Kadına yönelik şiddet gitgide artmış, kadınlarımız yaşamdan koparılmıştır. Oysaki toplumların ilerlemesi kadınlara verilen önemle mümkündür.

Devletin yapması gereken ülkenin neredeyse yarısını oluşturan kadınları şiddetten korumak önleyici tedbirleri uygulamak, sığınma evlerinin şartlarını iyileştirmek, sayısını artırmak, kadınları ekonomik olarak güçlendirecek imkanlar sağlamak ve toplumsal cinsiyet eşitliği bilinci oluşturmaktır.

İstanbul sözleşmesini uygulayarak ve sözleşmenin gereği olan tüm politikalar hayata geçirilmelidir.”

Editör: TE Bilişim