Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Ticaret ve Sanayi Odası’nca (TSO) Kan Bağışı kampanyası düzenlendiği bildirildi.
Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, yaptığı açıklamada, yazılı açıklamasında, dünyada yapılamayan tek ilacın ‘Kan’ olduğunu hatırlattı.
Keleş, bu düşünceyle, her yıl Oda olarak kan bağışı kampanyası düzenlediklerini belirterek, şunları kaydetti:
“Odamız ve Türk Kızılayı İşbirliği ile bugün (25 Mayıs Salı) bir kez daha kan bağışı kampanyası düzenlemeyi uygun gördük. Kan Bağışı ekiplerimiz sabah saatlerinde Odamız Hizmet Binası avlusunda tüm hazırlıklarını tamamladılar. Üyelerimiz ve vatandaşlarımız yapılacak tahlilleri sonucu kan  ve isterlerse kök hücre bağışında bulunabilecekler. Hemen hemen tüm sosyal aktivite ve etkinliklerde öncü olan Ereğli’nin kan bağışında da bu özelliğini sürdürdüğünü biliyoruz, Bu doğrultuda, saat 10.30’da başlayan kan bağışı kampanyamız saat 17:30’a kadar devam edecek. Unutmayalım ki Kan, dünyada yapılamayan ve kanyağı insan olan tek ilaçtır. Bu vesile ile üyelerimizi ve halkımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz.”
Bu arada, kan bağışında bulan vatandaşların aynı zamanda, Hepatit A, Hepatit B, gibi bazı hastalıklara yönelik tahlilleri de yapılarak süreç içinde kendilerine bildirilecek.