Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Türk Metal Şube Başkanı Yakup Yılmaz, 4. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini anlaşma ile sonuçlandırdıkları Tat metal A.Ş’deki üyeleri tarafından coşku ile karşılandı.

Yılmaz, 16 Şubat’ta Büyük Anadolu Ereğli Otel’de gerçekleştirilen 320 işçiyi kapsayan 4. Dönem 5. Oturum’da varılan anlaşmanın detaylarını aktarmak üzere aynı gün akşam saatlerinde Büyük Anadolu Otel’de Tüm Metal işçileri ile bir araya geldi.

Üyelerin, Otel girişinde çiçek, konfeti, meşaleler ve davul-zurna ekibi ile karşıladıkları Yılmaz, Otel’in 5. Katındaki Zübeyde Salonu’na da aynı coşku eşliğinde girdi.

Yılmaz, sözleşmede kazanılan haklara ilişkin yaptığı konuşmada; sözleşme masasına oturmak üzere hazırladıkları taslakta yer alan maddelerin yüzde 97’sini aldıklarını söyledi.

Konuşması sık sık atılan sloganlarla kesilen Yılmaz, en önemli kazanımlarından birinin; 2 yılı kapsayan toplu iş sözleşmesinin önceden 1’er yıllık dilimler halindeki anlaşmasının 6’şar aya çevrildiğini belirterek, “bu kapsamda, 1 Ocak 2022’den geçerli olan sözleşmenin ilk 6 ayı için yüzde 83 gibi önemli bir ücret artışı sağlandı. 2,3 ve 4’üncü altışar aylardaki zam oranı da enflasyon artışı olarak belirlendi” dedi.

SOSYAL HAKLARDA YEN İKAZANIMLAR

Gerçekleştirdikleri sözleşmede, sosyal haklarda da önemli ve yeni kazanımlar elde ettiklerini vurgulayan Yılmaz, kömür, çocuk, doğum yardımlarının yanı sıra Bayram ikramiyelerindeki artışlara; Anaokulu (kreş) yardımı ile İlk, Orta, Lise ve yüksek okulda okuyan üye çocuklarına kişi başına ayrı ayrı miktarlarda eğitim yardımının da sözleşmeye girdiğini kaydetti.

İzin gün sayılarının yanı sıra mazeret izinleri haklarının da sözleşmede yer aldığını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

“Elde ettiğimiz bu kazanımlarda dolayısıyla, başta, her zaman yanımızda olan Genel Başkanımız Sayın Pevrul Kavlak’a, Genel başkan Yardımcımız Sayın Halil Faki Erdal’a, genel merkez yöneticilerimize, Tat Metal A.Ş. ortakları Sayın Akın Tatoğlu’na, Sayın Hayrettin Yavuz’a, görüşmelerde yer alan sendika kanadı ile iş veren yöneticilerine ve gücünüzü yanımızda gördüğümüz siz değerli üyelerimize teşekkür ediyorum.”

Üzerinde Türk Metal Lideri Pevrul Kavlak’ın fotoğrafı ile birlikte “Buzkıran Gemimizin Kaptanı Liderimiz” yazılı pastayı kesen Yılmaz, kesilen pastadan bir dilim işçiye ikramda bulundu.

Türk Meta Şube Başkanı Yakup Yılmaz, beraberinde şube yöneticilerinin de hazır bulunduğu programda işçiler, davul-zurna ekibinin yöresel türküleri eşliğinde eğlendiler.

Editör: TE Bilişim