-ÖZEL HABER-

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ilk ve tek kadın boya ustası Nuray Özcan ve ekibi “Boyalı Eller” uygulaması ve ustalıkları ile ‘eskiyi yenile’ projeleriyle kısa süre içerisinde erkek ustalara taş çıkarır hale geldi.

İşini en güzel şekilde yapmaya çalıştıklarını belirten Özcan, kısa sürede mesleğin arananlarından biri hale geldi. Kadın olduğu için bu işi yapamayacağını söyleyenlere inat erkeklerin yapabildiği her türlü işin kadınlar tarafından da yapılabildiğini gözler önüne seren Özcan hobi olarak başladığı işten geçimini sağlamaya başladı.

Hobi olarak başladığı ve evinde boyamadığı yer ve eşyasının kalmadığını belirten Özcan “Boyalı Eller 67” sloganıyla Karadeniz Ereğli‘nin ilk ve kadın ustaları olarak evlerin yenilenmesinde yeni bir iş kolu oluşturdu.

Kadınlardan oluşan alanında uzman ekibi ile eskimiş, solmuş veya renginden sıkılmış olduğunuz mobilyaları, banyo fayans ve duvarları ustaca boyayarak ve restore ederek yeni gibi yapan Nuray Özcan bu işlemleri ve uygulamaları büyük bir keyifle yaptıklarını ifade ederek “Devir ekonomi devri, evlerimizi iş yerlerimizi okullarımızı ve bir çok atmaya kıyamadığımız eşyalarımızı atmadan yenileme devridir. Son olarak iddiaa ediyoruz elimizin hamuruyla matkap tutuyor rulo sallıyor boya yapıyor tamirat ve tadilat yapıyoruz. Sektörde sadece erkek ustalar değil, kadın ustalar olarak biz de varız” dedi.

Editör: TE Bilişim