Batı Karadeniz Emlakçılar Derneği Başkanı Ayhan Taşdelen, vatandaşları ‘sahte emlakçılara’ karşı uyardı. Bölgedeki emlakçıların yetki belgelerini aldıklarını ifade eden Taşdelen, “Bundan dolayı tüm vatandaşlarımızın alışveriş esnasında yetkili emlakçıları tercih ederek güvenli bir alışveriş yapmaları sağlanacaktır” dedi.
Batı Karadeniz Emlakçılar Derneği Başkanı Ayhan Taşdelen, ‘sahte emlakçıların’ çeşitli yöntemlerle vatandaşları kandırarak dolandırdıklarını ifade etti.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Taşdelen; vatandaşları yetkilendirme numarası olmayan emlakçılardan alışveriş yapmamaları konusunda uyararak, şunları kaydetti:
“Son günlerde basında çıkan dolandırıcılık olayları ile ilgili Emlakçılar Derneği olarak açıklama yapma gereği duyuyoruz. Sahte emlakçı adı altında uzun yıllar boşta olan evleri, çoğu yurtdışında yaşayan gurbetçilerimize ait meskenleri tespit edip kapı kilitlerini değiştirerek cama ‘sahibinden satılık’ ilanı ve telefon numarasını yazıyorlar. Daha sonra bu numarayı arayan vatandaşlarımıza, bu dolandırıcılar kendilerini ‘emlakçı’ olarak tanıtıyor. Daha sonra anlaşma yapıp gerek kaparo vererek, gerekse paranın büyük bir bölümünü vererek sahte tapu verilmek kaydı ile dolandırılmaktadırlar. 2018 yılında çıkan Taşınmaz Ticaret Kanunu ile Emlakçılar, Ticaret Bakanlığının resmi internet sitesinde ‘taşınmaz ticaret yetki belgesi’ ile yetkilendirilmiştir. Bundan dolayı vatandaşlarımızın bu tür alışverişlerde emlakçı ise kendini tanıtan bilgileri Bakanlığın veya ilgili Ticaret İl müdürlüğünün internet sitelerindeki emlakçının yetki belge numarasını doğrulamaları gerekmektedir. Bu doğrulama sonucunda eğer yetkilendirme numarası var ise emlakçı ile güvenli alışveriş yapabilirler, yok ise o bu tip alışverişlerde dolandırılabileceklerdir. Böylece mağdur durumuna düşeceklerdir. Vatandaşlarımızın mutlaka ve mutlaka emlak alışverişlerinde emlakçıların yetki belgesinin numarasını isteyip sorgulanması gerekmektedir. Biz Emlakçılar Derneği olarak bölgemizdeki tüm emlakçıların yetki belgelerini 2 yıldır tamamlamış bulunmaktayız. Bundan dolayı tüm vatandaşlarımızın alışveriş esnasında yetkili emlakçıları tercih ederek güvenli bir alışveriş yapmaları sağlanacaktır.”

Editör: TE Bilişim