Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Ereğli ilçesinde birçok köylere su verildiğini belirterek  protokol imzalanmasına Ak Parti ilçe başkanı Saffet Bozkurt’un karşı çıktığını ve Zonguldak İl Özel İdaresi’nin de yetişemediğini belirtti.
Posbıyık, meclis toplantısı esnasında şu ifadeleri kullandı:
-KÖYLERE SU VERDİK, İL ÖZEL İDARESİ AK PARTİ İLÇE BAŞKANI NEREDE-    
Giden Kaymakamımızla beraber görüşmeler yaptık. Köylerimizde maalesef özellikle yaz döneminde susuzluktan kırılıyorlar. Köylere su tankerleri ile su veriyorum. İl özel idare yetiştiremiyor, il genel meclis üyeleri yetiştiremiyor. Rica etti içme suyundan köylerimize su ver, dedi. Biz de sermayesine cüzi fiyata köylerimize su vermeyi kabul ettik. Protokol için imza törenine çağırdılar, öğretmenler evinde köy muhtarları yoktu. İlçe Başkanı çok kızgındı, Kaymakam’a da rest çekmiş, bizden habersiz protokol yapılıyor diye. Bak hiç kimse bilmiyor Abdi Köyü’ne, Bakırlık Çayırlı, Danışmentli, Dedeler, Esenler, Gebe Köyü, Halaşlı, Işıklı, İmranlar, Osmanlar, Pembeciler, Ruşenler, Yunuslu, Zindancılar köylerine su verdik. Dediler ki;  Aydınlar su konusunda kötü, dediler. Orası için de ek protokol yaptım su verdik. 
-SİZ NE YAPTINIZ SİYASETEN BU MEMLEKET İÇİN-
Bu hatalı bir iş mi, su veriyoruz. İl genel meclis üyeleri, il özel idaresi nerede, AK Parti İlçe Başkanı  nerede. İnsan kuru kuruya bir teşekkür eder ya. Bıkmadınız hayatınız boyunca beni tenkit ediyorsunuz. Kendiniz ne yaptınız ya. Hiç bir odunun sapından tuttunuz mu? Hayatınızda siyasetle ilgili ne var. Halil Posbıyık buraya tırnaklarını kazıya kazıya geldi. Siz beleşten bir şey olmaya çalışıyorsunuz ama havagazı, bir şey olmazsınız. Köylere durmadan vidanjör gönderiyorum. Daha kanalizasyonlarını yapmadınız köylerin. Düzce’de köylerde kanalizasyon sorunu yok. Hala foseptikler var, hala su tankerleri, vidanjör gönderiyorum. Senin haberin bile olmuyor. Her köyde, çocuk bahçem var. Oyun saham var, basket sahası, çöp tenekem var; senin var mı? Durak istiyorlar ben veriyorum. Ben hükümet miyim! “Kibirli olma sultanım senden büyük Allah var”.