-ÖZEL HABER-

Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya Sevgi Barış Dostluk Ödülü vermesinden dolayı kınamalara maruz kalan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık tepkilere yanıt verdi.

Posbıyık “Bu dar kafalıların bizi yolumuzdan çevirmesi mümkün değil” diyerek şu ifadeleri kullandı:

“Başarıyı köstekleyen insanlar, dar kafalılar çok bu memlekette. Dar kafalılar olmasa bu memleket böylesine huzursuz, ekonomik yönden kötü duruma gelmiş olur muydu? Bu dar kafalıların bizi yolumuzdan çevirmesi mümkün değil. Biz demokrat, cumhuriyetçi, Atatürkçü insanlarımızı ve ülkemizi seviyoruz. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için gençlerimizle durup eylem yaptık.

Böyle laflarla sözlerle bizi yolumuzdan değiştirmek mümkün değil. Ben bir akşam komünist olurum bir akşam da milliyetçi olurum.

Bir güne kadar komünisttim, ikinci akşamda milliyetçi muhafazakâr oldum. Yani hiçbir sıfatım yoktur. Ben Atatürk milliyetçisiyim. Sürekli olarak çoğalacağız.

Benim ülkemin böyle insanlara ihtiyacı var. A partisiymiş B partisiymiş C partisiymiş çok da önemli değil. Ben belediye başkanıyım. Ereğli’de yaşayan sağcısı, solcusu, komünisti, şarkiyatçısı din dil ırk farkı gözetmeden bütün vatandaşların belediye başkanıyım ve bunu ispatlıyorum da zaten. Yoksa 25 sene belediye başkanlığı yapmak kolay mı?”

Editör: TE Bilişim