Ereğli gündemini işgal eden Ereğli sahiline cami yapılması konusunda tartışmalar devam ederken Ereğlili bir grup vatandaş Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a seslenerek “Camime Dokunma” dedi.

Posbıyık’ın Uzun Mehmet Camii açılışından sonra biz de camii istiyoruz ifadeleirnin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Ereğli Sahiline de cami yapacağız diye söz vermişti. Ardından Belediye Meclis Toplantısında caminin sahile yapılmaması yönünde karar çıkmıştı.

Geçtiğimiz günlerde sahilde başlatılan sondaj çalışmalarına Belediye ekiplerinin engel olmak istemesi ile birlikte Ereğli Sevdalıları isimli sosyal medya hesabı Kdz Ereğli platformları üzerinde camime dokunma adı altında kampanya başlattı.

Yapılan paylaşımlarda “Sahile Cami Projesini ilk siz çizdiniz ve kamuoyu ile paylaştınız! Hatta Cumhurbaşkanımızdan anfi tiyatronun olduğu bölgeye denizi doldurarak cami yapımını ilk siz talep ettiniz! Hükümet kabul edince siz kendi Hazırladığınız projeden şimdi çark edip yapılmasın diyorsunuz ama Sahile Cami Projenizi biz beğendik ve yapılmasını istiyoruz! Bozuk saat bile günde 2 kere doğruyu gösterirmiş. Başkan Posbıyık, Belediye bütçesinden 1 kuruş bile çıkmadan sizin talep ettiğiniz yere yapılacak olan Cami projesine dokunma!” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim